Επίταξη των συνταξιούχων εφαρμόζει η Κίνα επιστρέφοντας σε Μαοϊκές εποχές – Καλεί τους ηλικιωμένους σε «εθελοντική» εργασία

Θα μπορούσε να είναι και το επόμενο μετρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό

Must Read

Η Κίνα παροτρύνει τον ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό της να προσφέρει εθελοντικά κοινωφελείς υπηρεσίες, να βοηθά τις αναπτυξιακές προσπάθειες σε ορισμένες περιοχές και να συνεισφέρει σε τομείς από την εκπαίδευση έως τον αθλητισμό, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν το συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό.

Η προσπάθεια εθελοντικής «επίταξης» έρχεται καθώς η Κίνα υιοθετεί μέτρα όπως η καθυστερημένη συνταξιοδότηση για την αντιμετώπιση των μειωμένων γεννήσεων, μετά από δύο συνεχόμενα έτη μείωσης του πληθυσμού που αναμένεται να συνεχιστεί για δεκαετίες, αυξάνοντας την πίεση στο μειωμένο εργατικό δυναμικό.

Μέχρι το 2028, το υπουργείο στοχεύει το σύστημα εθελοντικής εργασίας να έχει βασικό ρόλο στην κοινωνική συμμετοχή και τις συνεισφορές των ηλικιωμένων, πρόσθεσε το υπουργείο. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να κυμαίνονται από περιπολίες και φύλαξη παιδιών μέχρι φροντίδα ηλικιωμένων και βοήθεια για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ένας άλλος βασικός τομέας είναι η επίβλεψη των παιδιών της υπαίθρου, ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις μεγάλες πόλεις. Ζήτησε επίσης να προβλεφθούν θέσεις για ηλικιωμένους εργαζόμενους σε μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις και σημαντικές συναντήσεις που πρέπει να προσλαμβάνουν εθελοντές. Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι οι σημερινοί ρυθμοί γεννήσεων θα συρρικνώσουν τον πληθυσμό που βρίσκεται σε ηλικία εργασίας κατά σχεδόν 40% έως το 2050 σε σχέση με το 2010.

Η Κίνα προχωράει ξανά σε Μαοϊκού τύπου μέτρα καταναγκαστικής εργασίας, τα οποία φυσικά βαφτίζονται εθελοντικά, καθώς όπως φαίνεται το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This