Προ των πυλών το ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια – Τι εξηγούν οι μετεωρολόγοι για το φαινόμενο

Must Read

Καλοκαιρινό χαρακτηρίζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, εκτιμώντας πως ο υδράργυρος θα αγγίζει τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN το απόγευμα εκείνης της ημέρας ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα.

«Σήμερα Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μια αστάθεια, που θα φέρει μπόρες, θα επηρεάσει τα δυτικά και βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 28-30 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό. Το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου». 

Όπως εξήγησε, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο από αύριο Πέμπτη, αγγίζοντας τους 30-34 βαθμούς Κελσίου, όμως η Κυριακή ναι μεν θα ξεκινήσει με καλοκαιρινό καιρό, αλλά, τις απογευματινές ώρες θα προσεγγίσει ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, που θα φέρει, απότομες βροχές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στη βόρεια Ελλάδα.

«Την ίδια ώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι, που αυξήσουν τον κίνδυνο φωτιάς στα ανατολικά και τα νότια», καταλήγει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, που με ανάρτησή του στο Χ κάνει λόγο για το ψυχρό μέτωπο.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 30°C σε πολλές περιοχές. Παρακολουθήστε το ψυχρό μέτωπο που περνά την Κυριακή από τα Βόρεια, όπου θα προκαλέσει φαινόμενα κυρίως στα ΒΑ τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά -φθινοπωρινά επίπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισυνάπτοντας τους σχετικούς χάρτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This