Ανατιμήσεις και στα οικοδομικά υλικά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Η ακρίβεια δεν εξαιρεί και το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης

Must Read

Αναμφισβήτητα όσοι έχουν μπει στη διαδικασία αυτή την εποχή να χτίσουν σπίτι ή να κάνουν κάποια ανακαίνιση, έχουν σίγουρα αισθανθεί στο «πετσί« τους, τις ανεβασμένες τιμές σε όλα τα είδη οικοδομικών υλικών.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Τούβλα (12,4%), Ηλεκτρική ενέργεια (9,7%), Αγωγούς χάλκινους (8,9%), Θερμαντικά σώματα (8,4%), Πλαστικούς σωλήνες (8,4%), Σωλήνες πλαστικούς, συνθετικούς, ινοτσιμέντου (7,7%), Υαλοπίνακες ασφαλείας (6,9%), Πίνακες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (6,9%), Διακόπτες (6,8%), Πλακίδια γενικά- δαπέδου, τοίχου (6,3%)

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 5,6% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2024, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This