Λέρος: Καταδίωξη του λιμενικού σε ταχύπλοο με 16 μετανάστες – «Τσάκωσαν» 26χρονο Τούρκο διακινητή

Must Read

Ένταση σημειώθηκε για ακόμη μια φορά χθες στο Αιγαίο μεταξύ του λιμενικού και ταχύπλοου σκάφους το οποίο μετέφερε μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Λέρου.

Δυνάμεις του λιμενικού εντόπισαν το σκάφος και πλησίασαν κοντά σε αυτό. Όταν ο χειριστής του ταχύπλοου διαπίστωσε την ύπαρξη του περιπολικού ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε παράνομους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη με το λιμενικό να προχωρά σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων. Ωστόσο, ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την «τρελή» πορεία του ώσπου κατέληξε στην παραλία Νταμαρίου όπου αποβίβασε τους μετανάστες. Οι τελευταίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στις έρευνες που έκανε το λιμενικό στη Λέρο εντοπίστηκαν 16 μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) και ένας 26χρονος Τούρκος ο οποίος συνελήφθη ως ο διακινητής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του λιμενικού:

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος της δύναμης της FRONTEX εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με κατεύθυνση προς τη Λέρο. Στη θέα του περιπολικού σκάφους το Τ/Χ ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε. Το Τ/Χ προσέγγισε την παραλία Νταμαρίου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες και έπειτα τράπηκαν σε φυγή.

Κατόπιν χερσαίων ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νταμαρίου συνολικά δεκαέξι (16) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ). Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ένας 20χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) ο οποίος συνελήφθη ως ο διακινητής των υπόλοιπων για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», των άρθρων 24 και 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο» και «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο». Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος».

Δείτε επίσης:

Το Λιμενικό καταδίωξε σκάφος Τούρκου διακινητή μεταναστών μέχρι τα παράλια της Αλικαρνασσού

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυξήστε τα μέσα περιπολίας των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων ακόμα και με ΜΙΖΕΣ, σας το επιτρέπουμε αρκεί να προκύψει φραγή για τους ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ και κατ’ επέκταση την είσοδο ΛΑΘΡΟμεταναστών, δεν θέλουμε μεγαλύτερη αλλοίωση του πληθυσμού της πατρίδας μας από αλλόθρησκους ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This