Σενάρια κλιμάκωσης του πολέμου – Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο

Ο Νετανιάχου συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο στις 20:00 ώρα Ελλάδος

Must Read

Σε πολεμικό συνεαγερμό με την κλήση εφεδρειών βρίσκεται ο στρατός του Iσραήλ πυροδοτώντας την Τετάρτη σενάρια για επικείμενη εισβολή στον Λίβανο. Την ίδια ώρα, ο IDF σφυροκοπά θέσεις της Χεζμπολάχ, στην οποία έχει καταφέρει καίριο πλήγμα με απώλεια τόσο επιχειρησιακών στελεχών όσο και στρατιωτικών υποδομών.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου εντείνει τις προετοιμασίες για έναν γενικευμένο πόλεμο και διά στόματος του αρχηγού της Βόρειας Διοίκησης, υποστράτηγου Όρι Γκόρντιν, υπερτονιζει ότι ο στρατός πρέπει να είναι «προετοιμασμένος» για μια χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

«Μπήκαμε σε μια άλλη φάση της εκστρατείας. Η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, με έμφαση στις ικανότητες και ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στους διοικητές και τα μέλη της οργάνωσης.

Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολύ σθεναρά προετοιμασμένοι για να εισέλθουμε στο Λίβανο σε έναν ελιγμό εδάφους» τόνισε.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο στις 20:00 ώρα Ελλάδος.




 

Χτυπήσαμε 280 στόχους της Χεζμπολάχ

Επλήγησαν «περισσότεροι από 280 τρομοκρατικοί στόχοι της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με τον IDF, ο οποίος απάντησε στα «πολλά βλήματα» που εκτοξεύτηκα από τον Λίβανο «από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ισραηλινός στρατός «έπληξε τους εκτοξευτήρες που χρησιμοποιούνται» για τις επιθέσεις, καθώς «και άλλους τρομοκρατικούς στόχους».




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This