Διχάζει τις ΗΠΑ η επίσκεψη Ζελένσκι

Ο προκλητικός Ζελένσκι και οι παρανοϊκές απαιτήσεις του

Must Read

Διχασμό προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έρχεται στην Ουάσινγκτον για να απαιτήσει ξανά όπλα και χρήματα από την Κυβέρνηση Μπάιντεν για να συνεχίσει τον καταστροφικό του πόλεμο.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εάν εκλεγεί, και θα έχει τη δική της συνάντηση με τον Ζελένσκι μετά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Ωστόσο, η ταραχώδης σχέση του Ζελένσκι με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, συνέχισε να επιδεινώνεται αυτή την εβδομάδα. Αντί να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ τον επέκρινε. Όσον αφορά την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι «συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν άνθρωπο που αρνείται να κάνει συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον απαίτησε από τον Ζελένσκι να απολύσει τον Ουκρανό πρέσβη στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι η περιοδεία «σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς και είναι ξεκάθαρα εκλογική παρέμβαση». Ο Τζόνσον, Ρεπουμπλικάνος από τη Λουιζιάνα, δεν θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι την Πέμπτη, όταν θα κάνει τον γύρο του Καπιτωλίου πριν μεταβεί στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ο Ζελένσκι αναμένεται να συνομιλήσει με ορισμένα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών προέδρων πολλών επιτροπών. Έχει επίσης προγραμματιστεί να συναντηθεί με γερουσιαστές σε μια διακομματική σύνοδο που διοργανώνει ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ.

Ο Ζελένσκι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προσβάλλει χυδαία τον Ντόναλντ Τραμπ και του υποψήφιο Αντιπρόεδρο του Τζέι Ντι Βανς, έχει κάνει όλο και πιο προκλητικές απαιτήσεις για πολεμικό υλικό και χρήματα από τις χώρες της Δύσης και σαν να μην έφτανε αυτό, πλέον απαιτεί ανοιχτά το ΝΑΤΟ να κυρήξει πόλεμο στη Ρωσία και να σύρει τον πλανήτη στον πυρηνικό όλεθρο. Η συνάντηση Μπάιντεν-Ζελένσκι προφανώς και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τις ΗΠΑ, καθώς ο Ουκρανός Πρόεδρος θα καταφέρει με βεβαιότητα να αποσπάσει πολλά δισεκατομμύρια από έναν Μπάιντεν που δεν ξέρει καν που βρίσκεται και όταν γυρίσει στη χώρα του θα συνεχίσει έναν πόλεμο που νομοτελειακά θα οδηγήσει την χώρα του και τους χορηγούς του καθεστώτος Ζελένσκι στη καταστροφή. Για αυτό και είναι φυσικό οι λίγες φωνές λογικής που έχουν μείνει στις ΗΠΑ να ζητούν να φύγει το συντομότερο δυνατόν επικίνδυνος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Ζελένσκι αποσπά δις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ διότι είναι εντεταλμένος τους μισθοφόρος από τους νεοταξίτες Δημοκρατικούς και την στρατιωτική άπληστη βιομηχανία τους να παέι στα άκρα με αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χωρίς να νοιάζεται για την καταστροφή της Ουκρανίας. Αφού λοιπόν τον διατάζουν αυτοί για τον πόλεμο, πληρώνουν τα έξοδα του πολέμου και τις τεράστιες μίζες του. Οι μακροχρόνιοι πόλεμοι φέρνουν τεράστια κέρδη στα σκυλιά του πολέμου, όταν άλλοι χάνουν την ζωή τους και τις περιουσίες τους. Μόνον με την εκλογή Τραμπ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τερματιστεί αυτή η αιματοχυσία και να μην ξεσπάσουν νέες εστίες πολέμου σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This