Μήνυμα Δένδια από Λέρο: «Τα Δωδεκάνησα έχουν ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και 12 ναυτικά μίλια»

Πρώτη απάντηση από επίσημα χείλη στην προκλητική ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Must Read

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε την Πέμπτη από την Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, απαντώντας στην ρητορική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία: «Τα Δωδεκάνησα έχουν ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και 12 ναυτικά μίλια».

Με αφορμή την επέτειο για τα 81 χρόνια από την βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» ο ΥΠΕΘΑ επεσήμανε:

«Η γεωστρατηγική σημασία των νησιών των Δωδεκανήσων είναι προφανής σε όλους, καθώς η εγγύτητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι το κρίσιμο στοιχείο.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η Λέρος και όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και χωρικά ύδατα έως 12 μίλια, όπως ακριβώς προβλέπει η διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτελεί εθιμικό δίκαιο και δεσμεύει τους πάντες, ακόμη και όσους δεν την έχουν υπογράψει».

Πρόκειται για την πρώτη απάντηση από επίσημα χείλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προκλητική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Δένδιας θα παρακολουθήσει το βράδυ την τακτική άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 B’» στην περιοχή ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (AΔTE).




 

Πηγή φωτό: Twitter Νίκος Δένδιας

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν συνεχώς επαναλαμβάνεις τα γνωστά και αυτονόητα, είναι σαν να μην τα πιστεύεις ούτε ο ίδιος. Ποτέ δεν εκτίμησα ιδιαίτερα την “ευφυΐα” τού Δένδια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This