Ν. Παππάς: Ζήτησε κατάργηση του τεκμαρτού φόρου και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ – εσωκομματική αντιπολίτευση της ΝΔ για την α’ κατοικία

«Καινούργια στρατηγική είναι η στρατηγική της Τουρκίας για τη «γαλάζια πατρίδα»;

Must Read

Διπλό άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο Νίκος Παππάς στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: αφενός, κάλεσε το Κίνημα (όπως και τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ) να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’ κατοικίας και αφετέρου, πρότεινε να ψηφίσουν μαζί ένα «προοδευτικό» υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης εμφάνισης Παππά και η σφοδρή κριτική που έκανε στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, αλλά και η ανάδειξη του δημογραφικού.

«Επί δικής μας διακυβέρνησης εάν υπήρχε η κινητικότητα από την οποία προέκυψε το τουρκολιβικό σύμφωνο, η δική μας κυβέρνηση θα είχε σηκώσει διπλωματικό σάλο πριν από αυτή την εξέλιξη. Κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι όταν χρειάστηκε ήμασταν εκεί και χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πάρει Belharra και Rafale. Είχαμε όμως και το διπλωματικό προβάδισμα και το πολιτικό προβάδισμα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα. Και κυρίως, να σας πω και κάτι άλλο; Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας έκαναν τη δουλειά τους και δεν παρακολουθούσαν τους πολιτικούς μας αντιπάλους» τόνισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχετε περάσει σε μία γραμμή που επιτρέπει στον «ανησυχούντα γείτονα», ο οποίος δεν έχει πολύ καλή σχέση με το Διεθνές Δίκαιο -είναι μια δύναμη αναθεωρητική, είναι μια δύναμη επιθετική- να σερβίρει ταυτόχρονα «γαλάζια πατρίδα» και «ήσυχα νερά», και την ίδια στιγμή να ζητά στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος!» επεσήμανε ο Ν. Παππάς και συνέχισε:

«Καινούργια στρατηγική είναι η στρατηγική της Τουρκίας για τη «γαλάζια πατρίδα»; Ξεφύτρωσε μετά το 2019; Όχι! Εκεί ήταν και όταν ήμασταν κι εμείς Κυβέρνηση. Αλλά τότε, η Τουρκία ήξερε ότι όλες οι χώρες στην περιοχή συζητούν με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Και το ήξεραν αυτό και οι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες πάντα υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους».

Μειώστε φόρους!

«Κανένα φόρο δεν μπορείτε να μειώσετε; Γιατί αυτή η επιμονή;» αναρωτήθηκε ο Ν. Παππάς και πρότεινε: «Πάρτε μια πρωτοβουλία. Καταργήστε την τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο. Γιατί επιμένετε; Ορίστε. Ιδού η Ρόδος».

Αναφερόμενος στην «ανταρσία των 11» στη ΝΔ ο Ν. Παππάς σημείωσε με νόημα: «Καλοδεχούμενη. Δεν είναι κακό να ανακατεύεται λίγο η κατάσταση, να σας έρχονται και εσάς μηνύματα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Με αφορμή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για προστασία της α’ κατοικίας, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς επεσήμανε: «Είδα σε μια τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι είναι υπέρ της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σε σχέση με πρωτοβουλίες όπως η δική μας που προστατεύουν τους αδύναμους συμπολίτες μας. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Ελάτε να υποβάλλουμε μαζί την πρόταση και να κάτσουμε να συζητήσουμε κι άλλες. Προχωρήστε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «άπλωσε» την πρόταση συνεργασίας και πέραν των προοδευτικών κομμάτων: «Για να σας πειράξω και λίγο -αλλά το λέω πάρα πολύ σοβαρά- αφορά και τους φωνασκούντες συντηρητικούς. Θα καλωσορίζαμε την ακύρωση της ψήφου τους στον πτωχευτικό νόμο, τον οποίο φέρατε το 2020. Το λέμε με πάσα ειλικρίνεια. Αν εννοούν όσα λένε στοιχειωδώς, πρέπει να δηλώσουν ότι υποστηρίζουν την τροπολογία μας».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη προεδρική εκλογή ο Ν. Παππάς υπενθύμισε πως «δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν άβατα στη δημοκρατία μας- την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που προέρχεται από την Αριστερά ή την προοδευτική παράταξη. Όπως εμείς κάναμε την υπέρβαση και την επιλογή, όταν κυβερνούσαμε, να προτείνουμε ένα στέλεχος της δικής σας παράταξης. Και αν, ο μη γένοιτο, μέχρι εκείνη την ώρα κυβερνάτε εσείς, περιμένουμε να ακούσουμε την πρότασή σας. Η δική μας θέση θα είναι αυτή, διότι πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άβατα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This