Η εταιρεία ΔΑΝΟΣ συμμετείχε ως χορηγός στo Greek Real Estate Investment Forum 2024 για την ακίνητη περιουσία και τις επενδύσεις

Must Read

Στo Greek Real Estate Investment Forum 2024, για την ακίνητη περιουσία και τις επενδύσεις, συμμετείχε ως χορηγός η εταιρεία ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, και τη ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE, εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, με τη συμμετοχή του στο panel συζήτησης με θέμα «Eλληνική Αγορά ΝPLs και REO. Ραγδαίες αλλαγές, νέες ευκαιρίες». Μια εξαιρετική ευκαιρία να συμβάλει σε ένα γόνιμο διάλογο με παράγοντες της Ελληνικής κτηματαγοράς σχετικά με τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές διαχείρισης ακινήτων, είχε η ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE.

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE

Επίσης, το συνέδριο ανέδειξε τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές επαγγελματικής διαχείρισης ακινήτων, καταγράφοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στις πτυχές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ακινήτων, καθώς τονίστηκε η ανάγκη για περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις, για αύξηση επενδύσεων και από τις Ελληνικές Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και Private Equity Funds, αλλά και της επίσπευσης της απόδοσης δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το ακανθώδες ζήτημα της απόδοσης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, με την παρέμβαση του στο panel «Eλληνική Αγορά ΝPLs και REO: Ραγδαίες αλλαγές, νέες ευκαιρίες», ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε τη στρεβλότητα που δημιουργεί η αργή κατανομή δικαιοσύνης. «Πρέπει όλοι να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο τελικός στόχος είναι η πώληση των REOs», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας πως τα bulk sales προχωρούν με αργούς ρυθμούς, αν και «υπάρχει ενδιαφέρον στην δευτερογενή αγορά».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE, κατέθεσε, επίσης, την πρόταση, η κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα και στα νομικά πρόσωπα να έχουν οφέλη από τη διάθεση των κλειστών ακινήτων, σε συνέχεια των προαγγελιών στην ΔΕΘ. «Η σχετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα πρέπει να επεκταθεί και στα νομικά πρόσωπα. Είναι πολύ σημαντικό μεγάλες εταιρείες που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ακίνητα να μπορούν να έχουν τα ίδια οφέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά o κ. Παρασκευόπουλος.

Στο panel συμμετείχαν: Θεώνη Αλαμπάση, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Σωκράτης Κουτρουμπής, Director, Capital Markets, Colliers Greece & Cyprus.
Γιώργος Παυλάτος, Senior Partner / Συνιδρυτής, OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Συντονιστής: Κώστας Παπαγρηγόρης, Δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This