Διεθνές ένταλμα έρευνας για τον άνθρωπο «κλειδί» στις εκρήξεις των βομβητών της Χεζμπολάχ

Έχουν χαθεί τα ίχνη του από τις 18 Σεπτεμβρίου

Must Read

Η νορβηγική αστυνομία έχει εκδώσει αίτημα διεθνούς έρευνας για τον Ρίνσον Χοσέ, τον Νορβηγό με ινδική καταγωγή, που συνδέεται με την πώληση βομβητών στη Χεζμπολάχ, που εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο 39χρονος άντρας εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής μιας βουλγαρικής εταιρείας που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού των συγκεκριμένων βομβητών.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ρωτήθηκε από το Reuters τι έκανε για να βρουν τον Ρίνσον Χοσέ, και απάντησε: «Χθες, 25 Σεπτεμβρίου, η αστυνομική περιφέρεια του Όσλο έλαβε μια αναφορά αγνοούμενου σε σχέση με την υπόθεση τηλεειδοποίησης. Έχει ανοίξει υπόθεση αγνοουμένων και έχουμε στείλει διεθνές ένταλμα για το άτομο».

Η Νορβηγική αστυνομία Kripos, η οποία χειρίζεται διεθνή αιτήματα, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το αίτημα έχει σταλεί, αρνούμενη όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν ένα άτομο αγνοείται στο εξωτερικό, η Kripos θα εξέδιδε κανονικά μια παγκόσμια ειδοποίηση, ή τη λεγόμενη «κίτρινη ειδοποίηση», αλλά θα μπορούσε επίσης να επικοινωνήσει απευθείας με τους ξένους ομολόγους της, ανάλογα με τις περιστάσεις, όπως συγκεκριμένα δήλωσε εκπρόσωπός της.

Από την πλευρά της η Ιντερπόλ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την τουλάχιστον περίεργη αυτή υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκρήξεις στους βομβητές της Χεζμπολάχ όταν του έγινε τηλεφώνημα την περασμένη Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, και έκλεισε το τηλέφωνο όταν ρωτήθηκε για τη βουλγαρική επιχείρηση, ενώ δεν ανταπέδωσε επαναλαμβανόμενες κλήσεις και γραπτά μηνύματα.

Η εταιρεία DN Media Group, στην οποία εργάζεται ο 39χρονος, είπε ότι έφυγε για ένα συνέδριο στη Βοστώνη στις 17 Σεπτεμβρίου και η εταιρεία δεν έχει μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί του από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Ρίνσον Χοσέ εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων του νορβηγικού ομίλου. Το 2022 ίδρυσε την εταιρεία Norta Global Ltd με έδρα τη Σόφια, όπως αποδεικνύεται από το εταιρικό μητρώο της Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία ερεύνησε τον ρόλο της εταιρείας στην προμήθεια των παγιδευμένων βομβητών, αλλά δεν βρήκε στοιχεία ότι κατασκευάστηκαν ή εξήχθησαν από τη χώρα.

Η αστυνομία ασφαλείας της Νορβηγίας (PST) ξεκίνησε επίσης μια προκαταρκτική έρευνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με αναφορές ότι μια νορβηγική εταιρεία συνδέθηκε με την πώληση των βομβητών.

Δείτε ακόμη:

*πηγή φωτό: Instagram

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This