Σε θέσεις μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Φάμελλος κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους για την προεδρία

Ο Π. Πολάκης κατέθεσε χθες και επίσημα στην Κουμουνδούρου την υποψηφιότητά του, την οποία στηρίζουν πρώην κυβερνητικά στελέχη. Ο Σ. Φάμελλος ανακοίνωσε τη δική του μέσω του διαδικτύου

Must Read

Ξεκαθαρίζει αργά και βασανιστικά το τοπίο των υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ο Παύλος Πολάκης ανέβασε χθες την αυλαία, καταθέτοντας και επίσημα στην Κουμουνδούρου την υποψηφιότητά του, την οποία στηρίζουν πρώην κυβερνητικά στελέχη, όπως οι Γιώργος Μουζάλας, Λευτέρης Κρέτσος και Τρύφων Αλεξιάδης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, χαμηλόβαθμοι παράγοντες, όπως ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, γνωστός από το σκάνδαλο Κοσκωτά, και στενοί συνεργάτες του, όπως οι Βασίλης Σμπώκος, Μηνάς Χατζησάββας και Γιώργος Παναγιωτόπουλος.




 

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο Πολάκης συνυπέβαλε και δήλωση «πόθεν έσχες», όπως αποφασίστηκε το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή, όπου είχε διαφωνήσει, ώστε να μην εμφανίζεται ο Κασσελάκης σαν θύμα διώξεων. Είναι μια στάση προσήλωσης στην κομματική νομιμότητα που αφαιρεί κάθε πρόσχημα στον τέως πρόεδρο, ο οποίος αμφισβητεί τις αποφάσεις του κορυφαίου οργάνου που τον αποκαθήλωσε από την προεδρία.

Στον ίδιο χρόνο ανακοίνωσε από το διαδίκτυο την υποψηφιότητά του και ο Σωκράτης Φάμελλος, μπροστά στην ανάγκη η ετερόκλητη πλειοψηφία να στοιχηθεί πίσω από μια κοινή πρόταση και να ανακτηθεί η σοβαρότητα του κόμματος, που έγινε, όπως λένε, κουρέλι στα χέρια του Κασσελάκη.




 

Ο εναγκαλισμός με τον Αλέξη Τσίπρα στην προχθεσινή εκδήλωση για τις Πρέσπες ήταν ένα άτυπο σήμα στον σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ που ενόχλησε αφάνταστα τον ασυνάρτητο και δεξιό τέως, που μπήκε γράφοντας παγκόσμια πρωτοτυπία σε ένα αριστερό κόμμα.

Η περίπτωση Φάμελλου χαρακτηρίζεται «αξιοπρεπής», αλλά, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, δεν λειτουργεί απολύτως συνεκτικά. Πολλοί δεν ξεχνούν ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν τέθηκε με παρέμβαση του Αλέξη θέμα προσφυγής στη βάση, άδειασε έπειτα από παρασκηνιακές καντρίλιες την Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα, στηρίζοντας τον ασταθή Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς

Απόσυρση Γεροβασίλη

Η Γεροβασίλη έδωσε, όπως δηλώνει, τη μάχη απέναντι στη λαίλαπα Κασσελάκη, αλλά αποσύρεται τώρα, κερδίζοντας γενική αναγνώριση ότι «δεν ήταν το κίνητρό της η καρέκλα». Το κάνει, βεβαίως, σύμφωνα με μια εκδοχή που υποστηρίζεται από συντρόφους της, και για λόγους αυτοπροστασίας, για «να μην τραυματιστεί κι άλλο», αφού η απήχησή της στην κοινωνία δεν είναι αξιόλογη, ενώ και η ίδια, δηλώνοντας ότι νοιάζεται πρωτίστως για την ενότητα του χώρου, δείχνει να τελεί εν αναμονή μελλοντικών εξελίξεων που θα υπερβαίνουν τη φθίνουσα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ.




 

Στους αντίποδες, η «αντ’ αυτού» Θεοδώρα Τζάκρη δηλώνει ότι «ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. Οι δημοσκοπήσεις τού δίνουν πρωτιά από τον πρώτο γύρο. Αυτόν θέλει η βάση. Απομένει το τυπικό της διαδικασίας».

Στην ερώτηση τι θα κάνει αν χάσει την ηγεσία, η Τζάκρη απάντησε ότι ο ίδιος έχει δεσμευτεί πως θα παραμείνει στο κόμμα.

 

«Θα αρχίσουμε την επανάσταση χωρίς αυτόν» λέει με αυτοσαρκασμό στη «δημοκρατία» συγκροτημένο στέλεχος, βλέποντας, όπως όλοι στην Κουμουνδούρου, ότι η δημοσκοπική κατρακύλα συνεχίζεται κι ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί μεν να δείχνει ανίκανο να ξελασπώσει από τα ρηχά, σίγουρα όμως θα είναι το πρώτο βιολί και καβάλα στ’ άλογο στις διαδικασίες ανασύνθεσης του χώρου.

Παιχνίδι αναμονής από Κασσελάκη

Παιχνίδι αναμονής παίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, «τρενάροντας» ανεξήγητα κατά πολλούς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.  Αρκετά στελέχη θεωρούν βέβαιο ότι με βάση τον ασταθή χαρακτήρα του επιδίδεται σε έναν καταστροφικό πόλεμο φθοράς, τον οποίο η πλευρά της πλειοψηφίας παρακολουθεί με το δάχτυλο στη σκανδάλη, περιμένοντας να κάνει το μοιραίο λάθος. Στόχος του αν χάσει, να έχει μαζέψει σε κάθε περίπτωση μια «σιρμαγιά» προσωπικών οπαδών για κάθε ενδεχόμενο.

Ο ίδιος μετά την προειδοποίηση της Κ.Ε., που ζήτησε σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις και καταδίκασε τις προσβολές περί «κουκουλοφόρων» και «πραξικοπήματος», έχει αποφύγει να επαναλάβει δημόσια τους ισχυρισμούς ότι τον εκπαραθύρωσαν αντικαταστατικά, διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αμέσως διαγραφή. Η απειλή από την πλευρά της πλειοψηφίας μοιάζει δαμόκλεια σπάθη.

Η «βρόμικη δουλειά» έχει ανατεθεί στη Θεοδώρα Τζάκρη. «Πρέπει να αποκατασταθεί η απρέπεια που του έγινε» λέει στερεότυπα, όπως και οι δικοί του θύλακες στις αποδεκατισμένες οργανώσεις όπου μαίνεται ο εμφύλιος με τη διακίνηση καταδικαστικών ανακοινώσεων για την αποκαθήλωσή του, μετά την πρόταση μομφής την οποία ο ίδιος επιδίωξε και τώρα αμφισβητεί.

Φαίνεται, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, πως η υποχρέωση να υποβάλει «πόθεν έσχες» τον έχει στριμώξει. Αναβάλλει τις σχετικές ανακοινώσεις και ξεκινά… αδιαμεσολάβητες περιοδείες στη βάση, σπέρνοντας τον διχασμό. Χθες, σε μια επίδειξη γραφικότητας, άγνωστο με ποια ιδιότητα, παρευρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε στην Τρίπολη με θέμα τις ανεμογεννήτριες.

Παππάς: Νέα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ

Νέα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς επιχείρησε ο Νίκος Παππάς, καλώντας τα να συμφωνήσουν ώστε να προτείνουν από κοινού ένα πρόσωπο για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο θα προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε εκ νέου χείρα φιλίας προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Καλωσορίζω τη δήλωση Ανδρουλάκη ότι είναι υπέρ κάθε συνεργασίας που πλήττει τις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση. Καλώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των προοδευτικών κομμάτων να στηρίξουν την πρότασή μας για τα “κόκκινα” δάνεια. Οπως και τους διαμαρτυρόμενους συντηρητικούς. Να πράξουν το ίδιο, ακυρώνοντας την ψήφο τους στον πτωχευτικό νόμο» ανέφερε ο Νικος Παππάς, εντείνοντας το φλερτ προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και «καρφώνοντας» τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι κατέθεσαν την «καυτή» ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This