Στη μνήμη του Κυβερνήτη μας

Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο άνθρωπος που έστειλε ο Θεός όταν αποφάσισε να ελευθερώσει το έθνος των Ελλήνων από τα δεσμά του οθωμανικού τάφου. Και τον σκότωσαν...

Must Read

Σαν σήμερα, το 1831, οι ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν ελληνόφωνα ενεργούμενα για να «φρενάρουν» την ελληνική κούρσα προς τα πεπρωμένα της φυλής μας, δολοφονώντας τον Ιωάννη Καποδίστρια. Εμείς δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων και των μαρτύρων του Γένους μας. Με λόγια, με έργα, προσευχές, ικεσίες και κείμενα.

Σαν σήμερα το 1831 οι ξένοι μπόρεσαν, πρόσκαιρα, να αναχαιτίσουν την έφοδο του ελληνικού έθνους προς το μέλλον που του αξίζει. Το θαύμα της Εθνεγερσίας, που τόσο τρομοκράτησε Ανατολή και (κυρίως) ∆ύση, στεφανώθηκε μ’ έναν άνθρωπο. Τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η εξουσία που απονεμήθηκε σ’ αυτόν τον διαλεχτό της πίστης ήταν δωρεά Κυρίου προς το Γένος μας, ως αναγνώριση των θυσιών μας υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ήρθε εδώ, πόνεσε για τα βάσανά μας, πείνασε μαζί μας και έκλαψε για την ένδεια και την παραφροσύνη που είχε απλωθεί σ’ αυτό το μικρό-πικρό και θείο κομμάτι γης, που κατόρθωσε, με τη βοήθεια του Κυρίου, να ξεφύγει από τα δεσμά του οθωμανικού τάφου. Μας ενταφίασαν και αποδράσαμε, με τη βοήθεια του Θεού, που αποφάσισε τα πρώτα βήματά μας να τα κάνουμε με την καθοδήγηση ενός ανεπανάληπτου Έλληνα. Από την πορεία αυτού του αγίου της πολιτικής και της διπλωματίας πολλά πρέπει να συγκρατήσουμε. Ένα απ’ αυτά είναι εκείνο που είπε για τους προδότες που γουστάρουν τις ξένες προσταγές, στη συνομιλία που είχε το 1828, στην Αίγινα, με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη, τον μετέπειτα δολοφόνο του: «Κατεβαίνω πολεμιστής εις το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων που είναι φυτευμένος εις ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιωτάτων ξένων πρακτικής ζωής, το φιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύη την καρδίαν μας, θεός ζηλότυπος μόνο το αίσθημα το ελληνικό ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Έν έτει 2024 καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι εννοούσε ο Καποδίστριας. Το άρθρο αφιερώνεται στη μνήμη του αγίου της φυλής μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εύγε κ. Λιάκο διότι το άρθρο σας αποτελεί ιερό μνημόσυνο για τον αείμνηστο Καποδίστρια. Θα έπρεπε να γίνεταΙ εκτεταμένη αναφορά σήμερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στον ρόλο του Καποδίστρια στο νεοίδρυθέν Ελληνικό κράτος και την ύπουλη δολοφονία του, για να διδάσκονται τα νέα παιδιά, όμως έχουμε πάλι φιλήκοους στους ξένους ελληνόφωνους απατεώνες πολιτικάντηδες που υπηρετούν τις σκοτεινές δυνάμεις που διέταξαν την δολοφονία Καποδίστρια. Να είσθε καλά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με λεωφορείο

Το απόγευμα της Παρασκευής σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.Όπως αναφέρει το thestival.gr, στη...

More Articles Like This