Ο Μακρόν κατηγορεί τις ΗΠΑ: Πρέπει να πιέσουν τον Νετανιάχου να σταματήσει την σύρραξη

Αλλά ο Μπάιντεν κοιμάται όρθιος

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ασκήσουν πίεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του εβραϊκού κράτους και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Την Πέμπτη, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Παράλληλα, τόσο το Ισραήλ όσο και ο Λίβανος δήλωσαν ότι δεν έχουν επιτευχθεί συμφωνίες στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

«Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη κάποιες ώρες κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός μπορεί να δεσμευτεί και να δώσει μια ευκαιρία για ειρήνη κατά τη διάρκεια αυτών των 21 ημερών και πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει τώρα να αυξήσουν την πίεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ για να το πράξει», δήλωσε ο Μακρόν στον καναδικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CBC News την Πέμπτη. Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι όλος ο κόσμος περιμένει την απόφαση του Νετανιάχου, δεδομένου ότι η Χεζμπολάχ έχει εκφράσει την ετοιμότητά της για κατάπαυση του πυρός. Σημείωσε επίσης ότι μια χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο θα ήταν «ένα τεράστιο λάθος, ένας τεράστιος κίνδυνος κλιμάκωσης». 

Το Ισραήλ άρχισε τη Δευτέρα εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές με στόχο τον νότιο και ανατολικό Λίβανο. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF, Herzi Halevi, ονόμασε την επιχείρηση αυτή «Βόρεια Βέλη». Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς έχει ξεπεράσει τους 1.500. Με τη σειρά της, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ. Αυτή η τελευταία κλιμάκωση ακολούθησε μια σειρά εκρήξεων με τη χρήση βομβητών και ασύρματων συσκευών στο Λίβανο από τις 17 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων και άφησαν πίσω τους σχεδόν 3.500 τραυματίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο αλήτης νεοταξίτης Μακρόν ζητά κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο διότι εκεί υπάρχουν σοβαρά γαλλικά συμφέροντα αλλά δεν διστάζει να συνεχίζει την υποστήριξη της Ουκρανίας διότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τίποτα από τους πλούσιους πόρους της Ρωσίας. Άλλος ένας συστημικός μεταλλαγμένος ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This