Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για τις παρελάσεις» – Τι είπε για τον αντι-drone θόλο

«Η δυνατότητα άμυνας είναι για την πατρίδα μας όρος εθνικής μας επιβίωσης»

Must Read

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Παρασκευή την φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», η οποία αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο συμμετοχής στην Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ». Τον Νίκο Δένδια συνόδευσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Χούπης, και ο αρχηγός ΓΕΝ, Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας.

Αναφερόμενος στον στρατό της χώρας ο κ. Δένδιας τόνισε: «Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις και τελετές, η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αυτό είναι η συνθήκη για να επιβιώσει».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» ο υπουργός επεσήμανε την κρισιμότητα για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα προς την δημιουργία ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε: «Η δυνατότητα άμυνας είναι για την πατρίδα μας είναι όχι μία επιλογή, είναι όρος εθνικής μας επιβίωσης, είναι όρος για να υπάρχουμε, για να το πούμε καθαρά. Οι ορίζοντες της Ελλάδας είναι και πρέπει να είναι ευρείς, είναι και αυτός όρος για την εθνική μας επιβίωση. Ο ορίζοντας της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι μόνο η ελληνοτουρκική διαφορά».

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ ορίζοντας της χώρς μας είναι τα Βαλκάνια, η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Αφρική, ο Κόλπος, η Ερυθρά Θάλασσα και λόγω του Μεταναστευτικού και άλλων παραμέτρων, και η Υποσαχάρια Αφρική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο αντι-drone «Κένταυρος», το οποίο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε συνθήκες πολέμου από την φρεγάτα «ΨΑΡΑ», υπερτονίζοντας ότι πρόκειται για το πρώτο σύστημα που παράγεται από την ΕΑΒ και θα αποτελέσει τμήμα του θόλου.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει στην Βουλή τον αντι-drone θόλο που θα αναπτυχθεί στην χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. « Κάποια πράγματα είναι όπως το να είσαι κυρία. Αν πρέπει να το δηλώσεις, αστα να πάνε»…

    Άμα χρειάζεται να λέμε ότι δεν έχουμε στρατό παρελάσεων, αντιλαμβάνεστε το χάλι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This