Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων έξω από τον Άρειο Πάγο την 1η Οκτωβρίου

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης αποτελεί την κορωνίδα της προχειρότητας του «Επιτελικού Κράτους»

Must Read

Η προχειρότητα, με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή ο «Νέος» Δικαστικός Χάρτης στην Αθήνα, δημιουργεί πλήρη ανασφάλεια Δικαίου, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός μας και επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην απονομή της Δικαιοσύνης και τους πολίτες, με κίνδυνο απώλειας δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των διαδίκων.

Το δικηγορικό σώμα βιώνει τις τελευταίες μέρες τις συνέπειες μιας απερίγραπτης κατάστασης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που προσπαθεί με μαγικό τρόπο να εμφανίσει ο κ. υφυπουργός. Μια εικόνα που προωθούν μόνον όσοι δεν έχουν σχέση με την καθημερινή άσκηση της δικηγορίας.

Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει στο υπουργείο, εις μάτην, όμως, ενδεικτικά τα ακόλουθα σημεία:

1. Την πλήρη αδυναμία εκδόσεως πιστοποιητικών από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΣΔΥ ΠΠ με τις αρνητικές έννομες συνέπειες από τη μη προσκομιδή τους ενώπιον Δικαστηρίων και Αρχών, ως προς την απώλεια έννομων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων.

2. Την απόλυτη σύγχυση ως προς την κατά τόπον αρμοδιότητα των εκκρεμών υποθέσεων που είχαν προσδιορισθεί να εκδικασθούν στα πρώην Ειρηνοδικεία χωρικής αρμοδιότητας πλειάδας Δήμων κυρίως του Βορείου και Ανατολικού Τομέα της Αττικής, με κίνδυνο περαιτέρω επιβράδυνσης στην έκδοση αποφάσεων λόγω τοπικής αναρμοδιότητας και παραπομπής τους στο Κεντρικό Πρωτοδικείο.

3. Την ονειδιστική εικόνα συνωστισμού δικηγόρων σε πλήρως ακατάλληλες αίθουσες του πρώην Ειρηνοδικείου, ιδίως στις υποθέσεις ανακοπών και τις οικογενειακές κατά πλήρη παραβίαση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

4. Τη ραγδαία υποχώρηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων μέσω του συστήματος solon και την επιστροφή στην δια ζώσης κατάθεσης δικογράφων που κατατίθενται σε περιφερειακά Ειρηνοδικεία.

5. Την άρνηση των γραμματειών ορισμένων Περιφερειακών όσο και του Κεντρικού Πρωτοδικείου στην παραλαβή δικογράφων ακόμα και για δικαιώματα που βρίσκονται στα πρόθυρα της παραγραφής ή την «υβριδική» παραλαβή με την πρόσδοση ΓΑΚ/ΕΑΚ καταργημένων Ειρηνοδικείων καθιστώντας «γράμμα κενό» τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη εναλλακτική για δυνατότητα κατάθεσης εισαγωγικών δικογράφων.

6. Το απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί πλέον στο τετράγωνο των Δικαστηρίων της Λουκάρεως.

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης αποτελεί την κορωνίδα της προχειρότητας του «Επιτελικού Κράτους», που «σχεδιάστηκε» και «εφαρμόστηκε» βεβιασμένα και χωρίς υποδομές και μόνο για την ανάγκη εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με αποτέλεσμα την πλήρη απορρύθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τον ευτελισμό των παραγόντων της δίκης και τον κίνδυνο απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών.

Συνάδελφε,

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι στην προχειρότητα και την απόπειρα ωραιοποίησης της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί από την έναρξη του δικαστικού έτους στα δικαστήρια της Αθήνας. Δεν αρκεί η κατά μόνας ή μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων έκφραση της αντίδρασής μας. Η αξιοπρέπειά μας επιβάλλει τη δραστική και έντονη έκφραση της κραυγής αγωνίας μας προς τους υπεύθυνους «αρμοδίους» της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε καλούμε να συμμετάσχεις στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10 πμ.

Οι δικηγόροι της Αθήνας ενώνουμε τις φωνές μας και λέμε ένα μεγάλο

  • ΟΧΙ στον ευτελισμό του λειτουργήματός μας
  • ΟΧΙ στην ταλαιπωρία δικηγόρων και πολιτών
  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση της δικαιοσύνης

Με τη μαζική συμμετοχή μας και τις συντονισμένες δράσεις μας πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This