Το ατύχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με… ποδήλατο που δεν έμαθε κανείς

Η πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ποδήλατο, ξύπνησε μνήμες από την... τούμπα του Γιωργάκη

Must Read

Τι (sport) κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου; Την αγάπη τους για την ποδηλασία, είναι η απάντηση (εκτός κι αν τον δούμε μελλοντικά να κάνει κανό ή τον πρώην πρωθυπουργό να παίζει τένις)!

Μόνο που ο Κυριάκος βάλθηκε να μοιάσει στον ΓΑΠ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso» και στις ορθοπεταλιές… ατυχημάτων! Και μπορεί η επική τούμπα του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου πριν από αρκετά χρόνια να πέρασε στην Ιστορία, με την πτώση του να του προκαλεί κάταγμα στον 8ο θωρακικό σπόνδυλο, όμως και ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γλίτωσε την πτώση με το ποδήλατό του το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχει πόνους στη μέση!

Πόνους που «κουβάλησε» μαζί του και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη φετινή ΔΕΘ και που δεν τον άφηναν σε ησυχία, καταβάλλοντας προσπάθειες να μην είναι εμφανές το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε περίπτερα της Εκθεσης με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία όσο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο, όπου ήταν αναγκασμένος να είναι όρθιος στο πόντιουμ αρκετή ώρα!

Η αγάπη για το πεντάλ

Και όσο κι αν πολλές φορές τον «μάγκωνε», προσπαθούσε επιμελώς να το κρύψει! Η αγάπη για το ποδήλατο (τουλάχιστον σε δημόσια θέα και με φωτογραφικά πειστήρια) προέκυψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των εγκλεισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον πρωθυπουργό να ποδηλατεί ορισμένες φορές και μετά της συζύγου του φτάνοντας ακόμη και μέχρι τα… κατσάβραχα της Πάρνηθας, φορώντας και τα απαραίτητα αξεσουάρ: κράνη, γάντια, αθλητικά κολάν και όλα τα συναφή! Από εκείνη την περίοδο και μέχρι το φετινό καλοκαίρι δεν είχε κάποια στραβοπεταλιά που θα του προκαλούσε πτώση (εκτός κι αν συνέβη και δεν έφτασε ποτέ στ’ αυτιά μας, όπως έγινε στην περίπτωση που αποκαλύπτουμε), όμως τελικά δεν τη γλίτωσε και μπήκε κι αυτός στο κλαμπ όπου «προεδρεύει» ο Γιώργος Παπανδρέου: των εκάστοτε πρωθυπουργών η ενασχόληση των οποίων με τα σπορ έχει και αναποδιές! Και λέμε «προεδρεύει» για τον ΓΑΠ, γιατί ποιος έχει ξεχάσει το περιστατικό της μεγάλης γκάφας τον Απρίλιο του 2008, όταν αποφάσισε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του στη Σταμάτα. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ποδήλατο, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα, όπως προαναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ, να πέσει και να υποστεί κάταγμα στον 8ο θωρακικό σπόνδυλο. Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν πως ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να ξαναβάλει την αλυσίδα του ποδηλάτου εν κινήσει και γι’ αυτό έπεσε!

Πρωθυπουργικά σπορ ατυχήματα

Τέσσερα χρόνια αργότερα η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναέπεσε, όταν, σε μια προσπάθειά του να στρίψει με το ποδήλατό του, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, αυτή τη φορά στη φτέρνα. Πάντως η «νόσος των πρωθυπουργικών sport ατυχημάτων» είχε χτυπήσει στο παρελθόν και τον Κώστα Καραμανλή, που είχε χτυπήσει τον Μάρτιο του 1998 κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα με άλλους βουλευτές του κόμματος του, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα επί τρεις βδομάδες να είναι το πόδι του στον γύψο, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, που είχε σπάσει το χέρι του σε αγώνα μπάσκετ!

Αυτό που ευχόμαστε πάντως στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να μην ασχοληθεί στο μέλλον με το κανό και βρεθεί στα… βράχια, όπως είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι αρκετό το ότι, έτσι όπως πάει η χώρα, με την ακρίβεια, τα ζητήματα με τους Τούρκους στο Αιγαίο, την εγκληματικότητα και χίλια άλλα δυο, πάει τη χώρα στα… βράχια!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This