Ερχεται νέα εθελουσία από την Alpha Bank!

Η αποζημίωση κυμαίνεται έως 180.000 για άμεση αποχώρηση και έως 260.000 ευρώ για μακροχρόνια άδεια μετ' αποδοχών

Must Read

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με τα προηγούμενα, ανακοίνωσε χθες η Alpha Bank. Η αποζημίωση μπορεί να φθάσει έως τα 180.000 ευρώ για άμεση αποχώρηση και έως τα 260.000 ευρώ για 3ετή/6ετή μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (το λεγόμενο sabbatical). Η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρχίζει την προσεχή Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ενώ υψηλότερο ποσό θα λάβουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή την πρώτη εβδομάδα.

Οπως επισημαίνει η τράπεζα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως σε θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης στις κεντρικές υπηρεσίες και σε υποστηρικτικές θέσεις εξυπηρέτησης πελατών στο δίκτυο καταστημάτων. Ειδικότερα, το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Αμεση αποχώρηση με αποζημίωση έως 180.000 ευρώ ή 3ετή/6ετή μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας προς την τράπεζα, με μέγιστο ποσό τα 260.000 ευρώ.
  • Προσαύξηση της αποζημίωσης σε εργαζομένους ηλικίας από 45 έως και 57 ετών, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση εργασίας και τη συνολική τους προϋπηρεσία, ενώ πρόσθετη προσαύξηση προβλέπεται ειδικά για τα καταστήματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • Προσαύξηση 5% για τους εργαζομένους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του.
  • Δυνατότητα προκαταβολής έως 70% του τελικού κινήτρου προς κάλυψη αναγκών για όσους επιλέξουν το sabbatical.

Σύμφωνα την Alpha Bank, σχεδόν έξι στους δέκα εργαζομένους που θα συμμετάσχουν θα λάβουν περισσότερους από 70 μισθούς, σε κάποιες περιπτώσεις η αποζημίωση ισούται με τις καθαρές αποδοχές που λαμβάνει ο εργαζόμενος για διάστημα 100 μηνών, ενώ για εργαζομένους άνω των 56 ετών το κίνητρο αντιστοιχεί σε μισθούς που καλύπτουν το διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στην εθελουσία διατηρούν το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς και πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη για τρία έτη μετά την αποχώρηση ή καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical, αναλόγως επιλογής. Η αποδοχή της δήλωσης συμμετοχής τελεί υπό τη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας.

Παράλληλα, η τράπεζα έχει θέσει ως στόχο να υποστηρίξει τον ευρύτερο μετασχηματισμό του λειτουργικού της μοντέλου, που αποσκοπεί στην αύξηση των πωλησιακών ρόλων και την παροχή ποιοτικότερης εξυπηρέτησης στους πελάτες της, με την προσφορά σύγχρονων προϊόντων και λύσεων από εξειδικευμένους συμβούλους. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού που επιθυμεί να αποκτήσει νέες δεξιότητες και παράλληλα θα ενισχύσει τα καταστήματά της με περίπου 300 νέους εργαζομένους σε βάθος διετίας.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This