Ο υδράργυρος ανεβαίνει στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι κόντρες των υποψηφίων. Ολα προϊδεάζουν για μια αμφίρροπη μάχη στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου

Must Read

Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ όλα προϊδεάζουν για μια αμφίρροπη μάχη. Βεβαίως, η αυταρέσκεια με την οποία συμπεριφέρεται τις τελευταίες μέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ειδικά μετά το ντιμπέιτ, φανερώνει, σύμφωνα με τους παρεπιδημούντες στη Χ. Τρικούπη, ότι έχει ήδη κατοχυρώσει διαφορά ασφαλείας, ικανή να του δώσει εισιτήριο για τον 2ο γύρο. Είναι όμως έτσι;

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οι δημοσκοπήσεις έφερναν σταθερά το δίδυμο Ανδρουλάκη – Δούκα να προηγείται στις προτιμήσεις των εκλογέων. Ομως η υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου εμφάνιζε σταθερή δυναμική, ικανή να διεμβολίσει τη φαινομενική κυριαρχία τους, ενώ από κοντά ακολουθεί ο Π. Γερουλάνος, που παίζει τα τελευταία του χαρτιά.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, κυρίως από την πλευρά του νυν προέδρου, ο οποίος με μια «απειλητική» δήλωση από τη Ρόδο προειδοποίησε ότι «στις 14 Οκτωβρίου παλιές συνήθειες και νοοτροπίες δεν θα υπάρχουν πια, για το καλό της παράταξης» και έθεσε τρεις άμεσους στόχους για την επόμενη μέρα του κόμματος: «Οφείλουμε να βελτιώσουμε τις οργανώσεις μας στην περιφέρεια, να αποκτήσουμε πιο ριζοσπαστική επικοινωνιακή τακτική και να έχουμε πολιτικές προσωπικότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Θα τα κάνω και θα γίνουμε κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την επιθετική τακτική κατά των αντιπάλων του, είπε σχεδόν υποτιμητικά: «Στον έναν υποψήφιο αρχηγό είχα δώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, το σημαντικότερο εργαλείο αντιπολίτευσης. Ο άλλος υποψήφιος ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο τρίτος, με δική μου παρότρυνση, έγινε δήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη και η Αννα Διαμαντοπούλου κλήθηκε στο συνέδριό μας το 2022 σε ειδικό τραπέζι διαλόγου για τη στέγαση».

Από την πλευρά του ο άσπονδος πλέον εχθρός του Χάρης Δούκας επιμένει ότι (εξαιτίας προφανώς του Ανδρουλάκη) «το ΠΑΣΟΚ είναι κλειστό και φοβικό και πρέπει να ανοίξει». Εξηγεί (protothema) ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. για να κυβερνήσει και ούτε πρόκειται να «συγχωνευτεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη διαμάχη μεταξύ των δύο συνυποψηφίων, η Αννα Διαμαντοπούλου είπε: «Οι τελευταίες μέρες σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι και οι πιο σκληρές, όπου βγαίνουν τα μαχαίρια, γίνονται κάθε είδους επιθέσεις. Το δέχομαι κι εγώ αυτό. Αν μπείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει». Οπως ισχυρίστηκε, σε δύο χρόνια μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα, εξαγγέλλοντας: «Θέλω να αλλάξω τη λογική του κόμματος που δημιουργεί στρατούς με παρέες και συγκρούσεις».

Ο Π. Γερουλάνος επέμεινε και χθες: «Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής, γιατί εκεί δίνονται οι μεγάλες μάχες. Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει τη Ν.Δ».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This