Σειρήνες στο Ισραήλ για πλήγμα των Χούθι και αδιάκοπο σφυροκόπημα στον Λίβανο – Εν αναμονή της αντίδρασης του Ιράν για τoν Νασράλα

Aναχαιτίστηκε πύραυλος από την Υεμένη

Must Read

Χάος στην Μέση Ανατολή με τον πόλεμο να κλιμακώνεται. Το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον Λίβανο μετά την δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και τον θάνατο του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Νεκρός και ο επικεφαλής του μετώπου κατά του Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσε πηγή προσκείμενη στην Χεζμπολάχ.




Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς την Τεχεράνη, όπου ξεχειλίζει η οργή και υπόσχεται αντίποινα.




 

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες σε 140 περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ και αναχαιτίστηκε πύραυλος που προερχόταν από την Υεμένη. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι και κατευθυνόταν, αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.




 

 

Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς

«Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον αδελφό λιβανέζικο λαό και στους αδελφούς μας στην Χεζμπολάχ και την Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη σιωνιστική επίθεση και την στοχοποίηση κατοικιών στην Νταχίγια της Βηρυτού, που αποδεικνύει την βαρβαρότητα της κατοχής, μιας οντότητας-απατεώνα που αγνοεί όλες τις διεθνείς αξίες και κανόνες και αποτελεί απροκάλυπτη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη.

Θεωρούμε την σιωνιστική κατοχή πλήρως υπεύθυνη για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και τις επικίνδυνες επιπτώσεις του στην ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής, και την κυβέρνηση των ΗΠΑ υπεύθυνη για τη συνεχή υποστήριξή της [προς το Ισραήλ].

Η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε οι ηγέτες της αντίστασης πεθαίνουν ως μάρτυρες, θα τους διαδεχθεί μια νέα γενιά ηγετών που θα είναι πιο γενναίοι, πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι να επιμείνουν στην αντιπαράθεση με τον σιωνιστικό εχθρό μέχρι να ηττηθεί και να εξαλειφθεί από την γη μας και την περιοχή μας.»




Πρώτη δήλωση Χαμενεΐ

Στον απόηχο του θανάτου του Νασράλα, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη. Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ένα πλήγμα στη νότια Βηρυτό χθες, Παρασκευή.

Ο ηγέτης του Ιράν έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τον θάνατο του Νασράλα τονίζοντας πως το Ισραήλ δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλη ζημιά στην Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ. Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Όλες οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ. Η μοίρα αυτής της περιοχής θα αποφασιστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ… ο Λίβανος θα κάνει τον κακό και απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει για τις πράξεις του.

Η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα. Οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λιβανέζικου λαού και της Χεζμπολάχ, που είναι υπερήφανοι για τις δυνατότητές τους, και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το σφετεριστικό, άδικο και κακόβουλο καθεστώς».




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This