Μάστιγα η βία ανηλίκων – Την Δευτέρα η συζήτηση στο υπ. Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών

«Πρόκειται για βαθύτατα κοινωνικό πρόβλημα»

Must Read

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η βία ανηλίκων, με το νέο διδακτικό έτος και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να οδηγεί στην κορύφωση του φαινομένου, με ακραία περιστατικά ξυλοδαρμού, ακόμη κι εντός του σχολείου.

Τα τελευταία 24ωρα έρχονται στο φως πλήθος συμβάντων με πρωταγωνιστές ανήλικους, που εκδηλώνουν ακραία επιθετικές συμπεριφορές. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται αύριο, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου να συζητηθεί το ποινικό πλαίσιο για τους γονείς των ανήλικων παραβατών, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται αυστηροποίηση της διάταξης μετά τα φαινόμενα αυξανόμενης παραβατικότητας ανηλίκων.

«Αυτό το πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας, αλλά είναι ένα βαθύτατα κοινωνικό πρόβλημα. Έχει κοινωνικές και οικογενειακές ρίζες και έχει και σχολικές ρίζες η παιδική εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Οι αποφάσεις θα είναι περισσότερο για την επικρατούσα άποψη της ατιμωρησίας», ανέφερε σχετικά ο Σταύρος Μπαλάσκας και συμπλήρωσε:

«Δεν μιλάμε για μικρά παιδιά 12-13 ετών, αλλά περισσότερο για τα μεγαλύτερα παιδιά 16 ετών. Είθισται τα παιδιά των 14 ετών να θεωρούνται κοινωνικά «πολύ μικρά» για να εκδηλώνουν ακραίες συμπεριφορές βίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το Panic Button για ανήλικους μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο μέτρο. Σε πολλά σχολεία όμως, με… πρωτοπόρα τα ΕΠΑΛ, γίνεται το ”έλα να δεις” στο θέμα της βίας. Σε Γυμνάσιο του Αλίμου 14χρονος μαθητής απείλησε καθηγήτρια πως «θα της σπάσει τα μούτρα», γιατί του ζήτησε να βάλει στην τσάντα το κινητό του και επειδή την παράκουσε τον πήγε στο Γραφείο της διευθύντριας. Εκεί κατέστρεψε κι ένα πίνακα ζωγραφικής. Και μη χειρότερα, δηλαδή… Πολύ σωστή είναι και η απόφαση της ΟΛΜΕ να μη γίνονται εκδρομές στα σχολεία όσο τα φορτώνουν όλα στους καθηγητές, που μένουν εντελώς ακάλυπτοι σε περίπτωση μαθητικών ατυχημάτων ή άλλων καταστάσεων…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This