Υπόθεση Αλεξανδρούπολης: «Οι γονείς των παιδιών επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς του 5χρονου»

«Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις»

Must Read

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις για την υπόθεση του 5χρονου αγοριού από την Αλεξανδρούπολη, που φέρεται να βιάστηκε από συνομήλικά του παιδιά, στο νηπιαγωγείο!

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι συνολικά έξι συλληφθέντες -τέσσερις γονείς και δύο νηπιαγωγοί- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τελικά αφέθησαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο, Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί.

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί για την υπόθεση, τονίζοντας πως οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. «Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. Είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου που την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Επειδή είμαστε στα πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή. Οι γονείς των παιδιών – θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. Αυτά είναι ελλείψεις της εισαγγελίας. Όταν αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους με βιασμό, θα έπρεπε να υπάρχουν όροι. Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους γονείς του θύματος και σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα μπήκε μπροστά. Η πολιτεία όταν βλέπει να συμβαίνουν κάποια φαινόμενα καλό είναι να παρεμβαίνει άμεσα. Είναι σωστά τα δικονομικά δικαιώματα αλλά πρέπει να δούμε τα θύματα».

«Τα παιδιά είτε έχουν εκτεθεί στην πράξη είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητές»

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, επεσήμανε πως συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής.

«Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», τόνισε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This