Παιδεία Ώρα Μηδέν

Must Read

Υστερα και από όσα έγιναν στη Γλυφάδα, όπου μια αγέλη δίποδα ανήλικα ζώα λιντσάρισαν ένα 14χρονο κορίτσι γιατί είναι όμορφη, άριστη μαθήτρια και απουσιολόγος (!), αφού έκαναν κάλεσμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε άλλα ζώα σαν την αφεντιά τους, τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε πού φτάσαμε;

Η ατιμωρησία, η έλλειψη πειθαρχίας και ο αφελληνισμός της Παιδείας, που της στερούν το αξιακό πλαίσιο του Ελληνικού Τρόπου, τέτοια δυσώδη προϊόντα θα παρήγε. Ποιοι απορούν; Οι αριστεροί δάσκαλοι και καθηγητές που «διδάσκουν» την ασυδοσία και την ασέβεια ως αρετές, τον κοινωνικό φθόνο και το μίσος, την απέχθεια στην αριστεία, στην παραδοσιακή οικογένεια, στην ευγενή άμιλλα, στο Εθνος, στις παραδόσεις, στα σύμβολα και στους ήρωές του; Ή μήπως απορούν οι αναλόγου φυράματος γονείς που ανατρέφουν τα βλαστάρια τους σαν τα μούτρα τους;

Αυτά που συμβαίνουν είναι προϊόντα της ατιμωρησίας. Κανείς δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, δεν υπάρχει και δεν τηρείται καμία αξιοκρατία. Δεν υπάρχει ποινή την οποία να φοβάται η τσογλαναρία που ανατρέφει με σάπιο γάλα αριστερίλας η μεταπολιτευτική Ελλάδα, όπου οι μηδενιστές Απόστολοι του Μαρασμού έχουν καταλάβει πειρατικά την Παιδεία και όλους τους χώρους παραγωγής δημόσιου λόγου. Οταν την ευπρέπεια την αντικατέστησε αποδεκτά η μπίχλα, τον σεβασμό στο σχολείο οι βανδαλισμοί του, όπως και οι βανδαλισμοί όλων των δημόσιων χώρων, όταν η πειθαρχία είναι ανύπαρκτη, διότι θεωρήθηκε «αυταρχισμός», αυτούς τους σάπιους καρπούς ήταν νομοτελειακό πως θα δρέπαμε.

Οι ανήλικοι πριν συμπληρώσουν τα 15 είναι ποινικά ανέλεγκτοι. Ωραία, συλλαμβάνονται οι γονείς και θα παραπεμφθούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και λοιπόν; Πλημμέλημα της πλάκας με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης ως ένα έτος, οπότε βαράτε μας με άνηθο. Το πιθανότερο πως δεν θα είναι ένα έτος η ποινή, ώστε να μπει και εκτιτέα, π.χ. 4 μήνες, θα πάρουν αναστολή και όλα ωραία και καλά. Τροποποίηση, λοιπόν, ώστε να επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 10.000 έως π.χ. 100.000 ευρώ, εισπρακτέο μέσω Εφορίας. Τότε θα σφίξουν τα γάλατα. Να εφαρμόζεται κάτι αντίστοιχο με όταν κλοτσούν γατί ή σκύλο.

Αγαπάω και τις γάτες και τα σκυλιά, απ’ όλα έχω, και τα φροντίζω ως προέκταση της οικογένειάς μας, αλλά όταν λιντσάρουν ένα παιδί, όταν κλοτσούν στο κεφάλι ένα κορίτσι, του καίνε τα μαλλιά, αυτό το κορίτσι ή αγόρι αξίζει, νομίζω, την ελάχιστη προστασία που έχει ένα γατί του δρόμου. Δεν νομίζετε;

Και πλέον, αγαπητέ κ. υπουργέ, φίλτατε κ. Πιερρακάκη, καιρός να εφαρμοστούν αληθινή πειθαρχία και ποινές σε μαθητές και μαθήτριες που είναι τραμπούκοι, βάνδαλοι. Το ίδιο και σε καθηγητές που παραβιάζουν τον νόμο. Καλό θα ήταν να μην περιμένουμε να σκοτώσουν κάποιο παιδί οι αγέλες της κανιβαλικής τσογλαναρίας. Καλό θα ήταν να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τη βαρβαρότητα με… επίπληξη, που εκλαμβάνεται ως ατιμωρησία και ενθάρρυνση επανάληψης της παραβατικής συμπεριφοράς. Και ακόμη καλύτερο θα είναι να εφαρμοστεί σε όλη την Παιδεία ένα απότομο και δυνατό σοκ πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου και αξιολόγησης.

Να εφαρμοστεί αυτός ο μόνος αποτελεσματικός και μαγικός τρόπος διοίκησης που λέγεται ποινές και αμοιβές. Ανταμείβουμε τους καλούς, τιμωρούμε τους κακούς. Οταν οι κακοί έχουν περιθώριο βελτίωσης και δείχνουν ειλικρινή μεταμέλεια, τους δείχνουμε επιείκεια. Οταν είναι αμετανόητοι και γίνονται υπότροποι, τους τσακίζουμε.

Σοκάρονται οι ευαίσθητες μπροοδευτικές ψυχές; Δεν θα ιδρώσει το αυτί τους ούτε με νεκρά παιδιά από την καφρίλα αυτών που μισούν τους καλύτερους. Φανταστείτε να στείλουν το παιδί σας στο νοσοκομείο, γιατί είναι πιο όμορφο ή καλύτερο στα μαθήματα! Η αδράνεια της Πολιτείας θα ανοίξει τον δρόμο στην αυτοδικία των γονέων που δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους ως μελλοντικούς Αυστραλοπίθηκους, γεμάτους μίσος, ασέβεια, αγένεια και ασυδοσία.

Δείτε ποιοι αντιδρούν στην πειθαρχία και την αξιολόγηση στα σχολεία και μετά ξέρετε τους αιτίους για την κατάντια αυτή. Αυτοί ευθύνονται για τους βανδαλισμούς, τα ομαδικά λιντσαρίσματα, τις επιθέσεις σε συμμαθητές και καθηγητές, την άγνοια της ελληνικής γλώσσας και το κλαψούρισμα για τις βάσεις εισαγωγής.

Οποιος θα έχει το θάρρος να διώξει κλοτσηδόν τη μηδενιστική αριστερίλα από την Παιδεία κάθε βαθμίδας και να επιβάλει ποινές και αμοιβές, να ενθαρρύνει τους καλούς και να προκαλέσει βαθύ φόβο στους κακούς, θα είναι εθνικός ευεργέτης. Ο φόβος της αυστηρής τιμωρίας είναι η καλύτερη πρόληψη. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν… χθες.

Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλώς το καλολαδωμένο γρανάζι της πολυκατοικίας.
    Βρήκε θέμα να μιλήσει το παραμάγαζο του Κυριάκου και πρώην υπασπιστής του Πατριδοκάπηλου Μεσσήνιου.
    Την στιγμή που ο Μητσοτάκης έχει ξεπουλήσει το Αιγαίο ανοιχτά, έχοντας αποστρατικοποιήσει νησιά και επικράτεια, κάνοντας υποκλίσεις στον σουλτάνο (μας έγραφε τότε το γρανάζι ότι έχουμε τον εχθρό από κοντά…). Γράψε λοιπόν για τις προοδευτικές ψυχές …. Θα έρθει η στιγμή να ανταμειφθείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις 7 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η απολογία της προέδρου της ΡΑΣ

Η πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου αναμένεται να απολογηθεί στις 7 Οκτωβρίου για το τραγικό ατύχημα των Τεμπών.Σε αυτό...

More Articles Like This