Ράνια Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πρωταγωνιστήσει

«Κανένας δεν πρέπει να αγνοήσει τη βούληση του Ελληνικού λαού»

Must Read

Σε συνέντευξη της στη «Μακεδονία της Κυριακής» η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε πως η παράταξη θα πρέπει να βγει πιο δυνατή και συσπειρωμένη. Συμπλήρωσε πως καθήκον κάθε υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το κόμμα αλλά και γενικότερα για την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «Κανένας και καμιά δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει τη βούληση του ελληνικού λαού, που μας ανέθεσε το καθήκον και την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τώρα, που η  ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο, που η ακρίβεια, η κερδοσκοπία και η έλλειψη προοπτικής  πλήττουν ολοένα και περισσότερο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Η ενεργή και μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων μας, τόσο στις εσωκομματικές διαδικασίες, όσο και μετά, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική ανατροπή σε προοδευτική κατεύθυνση, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο παγίωσής της, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «στην πολιτική όλα μπορούν να αλλάξουν, αν ενεργοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας. Πρέπει να κλείσουμε το ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων απομακρύνθηκαν από αυτόν, επιλέγοντας την αποχή και την ιδιώτευση».

Αναφορικά με το ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, η Ράνια Σβίγκου, αφού πρώτα σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκονται μπροστά σε εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε ότι «μια προοδευτική συμμαχία απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί αίτημα του αριστερού, προοδευτικού κόσμου», ενώ ταυτόχρονα, «έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά από συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εκ του ρόλου του ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να πρωταγωνιστήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών και συνεργασιών του προοδευτικού χώρου, στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This