Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις των Χούθι στην Υεμένη – Oρκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μοχάμεντ αλ Σαλάμ, εκπρόσωπος των Χούθι, είναι νεκρός

Must Read

Ο IDF εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής συντονισμένη επίθεση εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη. Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομάρδισε εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντάιντα και άλλες στρατιωτικές δομές των ανταρτών με δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μοχάμεντ αλ Σαλάμ, εκπρόσωπος των Χούθι, είναι νεκρός. Φέρεται να σκοτώθηκε καθώς μετέβαινε από το Ιράν στην Υεμένη.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση στο λιμάνι των Χούθι συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη. Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι, από όπου εισάγεται πετρέλαιο στην χώρα.

«Κατά την διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF.

Κάτοικοι της Χοντάιντα ανέφεραν ότι από τα πλήγματα προκλήθηκε blackout σε πολλές περιοχές της πόλης. Το Σάββατο οι Χούθι διεμήνυσαν ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, «θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους» για τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

Νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν. Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Ο Σαφιντίν είναι και κληρικός, φορά το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον Μωάμεθ και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ. Μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.




 

Είκοσι ακόμα τρομοκράτες της Χεζμπολάχ νεκροί μαζί με τον Χασάν Νασράλα

Πριν από λίγη ώρα ο Ισραηλινός στρατός με επίσημη ανακοίνωση του έκανε γνωστό πως στην επίθεση της Παρασκευής από πλευράς Ισραήλ όταν δηλαδή σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρομοκράτες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως πρόκειται για άνδρες όλων των βαθμίδων της οργάνωσης που ευθύνεται για τις επιθέσεις στο κράτος του Ισραήλ.

Πηγή φωτό: Twitter

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. το ισραηλ κανει την δουλεια που επρεπε να εχουν κανει η αμερικη και το νατο για το θαλασιο εμποριο στην ερυθρα θαλασσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This