Ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ

Θέση απέναντι στις σφαγές αμάχων από το Ισραήλ πήρε και ο Ποντίφικας

Must Read

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ερωτηθείς την Κυριακή σχετικά με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο που σκότωσαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα καθώς και αμάχους, επέκρινε τις στρατιωτικές επιθέσεις που, όπως είπε, «υπερβαίνουν τα ηθικά όρια».

Κατά την πτήση επιστροφής στη Ρώμη από το Βέλγιο, ο ποντίφικας είπε ότι οι χώρες δεν μπορούν να κάνουν «υπερβολές» στη χρήση των στρατιωτικών τους δυνάμεων. «Ακόμη και στον πόλεμο υπάρχει μια ηθική που πρέπει να διαφυλαχθεί», είπε. «Ο πόλεμος είναι ανήθικος. Αλλά οι κανόνες του πολέμου του προσδίδουν κάποια ηθική». Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια πτήσης σχετικά με τα τελευταία χτυπήματα του Ισραήλ, ο 87χρονος Πάπας είπε: «Η άμυνα πρέπει πάντα να είναι ανάλογη με την επίθεση που δέχεται κανείς. Όταν υπάρχει κάτι τόσο δυσανάλογο (όσο οι επιθέσεις του Ισραήλ), βλέπεις μια τάση κυριαρχίας που ξεπερνά την ηθική».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο είναι «απαράδεκτες» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι μάχες. Σε συνέντευξη Τύπου στις 28 Σεπτεμβρίου, κατήγγειλε τους θανάτους παλαιστινιακών παιδιών από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.

Ο Φραγκίσκος δήλωσε την Κυριακή ότι μιλάει στο τηλέφωνο με τα μέλη μιας καθολικής ενορίας στη Γάζα «κάθε μέρα». Είπε ότι οι ενορίτες του λένε για τις συνθήκες που επικρατούν επί τόπου και «επίσης για τη σκληρότητα που κυριαρχεί εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This