Κάν’ το όπως η μαφία

Η πολιτική είχε κατανοήσει ότι οι δυστοπίες οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση και τη φτώχεια

Must Read

Αναγνώστης, τον οποίο και ευχαριστώ, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της αρθρογραφίας παρέθεσε διαδικτυακό σύνδεσμο στον οποίο αναλύεται λογοτεχνικά ο τρόπος με τον οποίον το σύνολο του πολιτικού συστήματος υιοθέτησε την οργανωτική δομή της μαφίας δοθέντος ότι η κατάργηση των εθνικών κρατών και η επέλαση της παγκοσμιοποίησης επαναπροσδιόρισαν το περιεχόμενο της πολιτικής, https://gavriil.gr/micro-stories/ kanto_opws_i_mafia_b/.

Στο έθνος κράτος η πολιτική αποσκοπούσε στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ευημερία των τάξεων, χωρίς βεβαίως να απουσιάζουν οι κοινωνικές αντιθέσεις και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Στο έθνος-κράτος δεν υπήρχαν εγκληματικότητα, κοινωνική αποσάθρωση, λούμπεν αισθητική, λαθρομετανάστευση, πνευματική υποβάθμιση και εξαθλίωση, ενώ η προστασία της ιδιοκτησίας ήταν θεμελιώδης αξία του συστήματος. Η πολιτική είχε κατανοήσει ότι οι δυστοπίες οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση και τη φτώχεια. Σήμερα όμως η πολιτική έχει ως πρωτεύοντα σκοπό τη ληστεία και την εξαθλίωση των πολιτών και τη μεταφορά του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου στις τσέπες της και συνεπώς είναι λογικό να ακολουθεί το οργανωτικό σχήμα της μαφίας και τις μεθόδους της. Την εποχή της παγκοσμιοποίησης τα κόμματα έχουν τη δομή κλειστών λεσχών ή σέχτων, αντιγράφοντας το οργανωτικό πυραμιδικό σχήμα της μαφίας, όπου όλοι συμμετέχουν στη ληστεία, όχι μόνο των εκτός της σέχτας υποζυγίων, αλλά και των ηλιθίων στη βάση της πυραμίδας, που τοποθετούν στην εξουσία τους μαφιόζους με την ψήφο τους.

Στο νέο κλεπτοκρατικό σχήμα ανήκουν άπαντες, από την άκρα Αριστερά μέχρι τη ∆εξιά. Αρχικά οι κρατικές δομές και η γραφειοκρατία αντικαταστήθηκαν από ΜΚΟ, οι πιο σημαντικές από τις οποίες ελέγχονται από συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών,
ενώ σήμερα το σύνολο της κρατικής περιουσίας εκποιείται στις πολυεθνικές, οι οποίες μαζί με τις ΜΚΟ αναλαμβάνουν τη λειτουργία του κράτους.

Η χώρα μετασχηματίζεται σε χώρο, κατάσταση που συνεπάγεται επιπλέον τη δήμευση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων. Οι φόροι επιβάλλονται με την πρόφαση του μύθου της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, με σκοπό να καταστεί ασύμφορος η κατοχή αυτοκίνητου, σπιτιού, περιουσίας, ακόμα και οικογένειας. Η καλλιεργήσιμη γη αντικαθίσταται με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, για να γίνει η ενέργεια αγαθό πολυτελείας, ενώ τα τρόφιμα και η γη εκποιούνται σε πολυεθνικές, επειδή η πείνα αποτελεί στρατηγικό εργαλείο εκβιασμού. Οι επιβαλλόμενες χρεοκοπίες (τεκμαρτό εισόδημα) οδηγούν στο ηλεκτρονικό χρήμα, που αποτελεί το απόλυτο εργαλείο ελέγχου.

Σε αυτές τις συνθήκες ενθαρρύνεται η εγκληματικότητα μέσω της λαθρομετανάστευσης, της συστηματικής αθώωσης ή αποφυλάκισης εγκληματιών επειδή αυτές οι πρακτικές διαλύουν την κοινωνία. Οι άνευ κατοικίας, επιχείρησης, περιουσίας, χρήματος και ελεύθερης μετακίνησης πολίτες «πρεκαριοποιούνται» εγκλωβισμένοι στις γκετοποιημένες πόλεις με ελάχιστο μισθό φυτοζωώντας με επιδόματα. Το αποτέλεσμα είναι η πνευματική εξαθλίωση και η τρέλα. Η υπερφορολόγηση εφαρμόζεται σταδιακά για να μη γίνει αντιληπτή η μεγάλη ληστεία. Πρώτα ο ΕΝΦΙΑ των Σαμαρά – Βενιζέλου, μετά το τεκμαρτό εισόδημα στην αναπνοή και την περιουσία, φορολογία κοινωνικής αλληλεγγύης για να σιτίζουν οι είλωτες, που εργάζονται ακόμα, τους «λιαζόμενους» λαθρομετανάστες, φόρος «πρασίνου», ΦΠΑ επί ασφαλιστικών συμβολαίων και άλλα, μικρά και μεγάλα, τον οποίων ο αριθμός δεν έχει τέλος, ενώ ο νόμος πυρασφάλειας του Μητσοτάκη με τα παρανοϊκά πρόστιμα επιβάλλει να ξανακτιστούν τα σπίτια.

Στο ληστρικό σχήμα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, αριστερά και δεξιά, επειδή όλοι επωφελούνται τρεφόμενοι πλουσιοπάροχα ανάλογα με τη θέση τους στην ιεραρχία της οργάνωσης. Αυτός είναι και ο λόγος ανυπαρξίας αντιπολίτευσης, επειδή επί των βασικών θεμάτων επικρατεί η ιδεολογία της οργάνωσης, δηλαδή κέρδος με κάθε μέσο. Στο νέο μαφιόζικο σχήμα το χρήμα και η εξουσία συγκεντρώνεται στους λίγους και εκλεκτούς εντός της οικογένειας. Η θεωρία και η πράξη του «κάν’ το όπως η μαφία» κυριαρχούν στο σύνολο της πολιτικής σκηνής. Στον νέο μαφιόζικο κόσμο, μόνο τα ρολόγια, οι ηλίθιοι και τα μουλάρια δουλεύουν για να πλουτίζουν οι πολιτικοί και να σιτίζονται οι λαθρομετανάστες.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σούπερ Λίγκα: Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό, 2-1 στη Λαμία

Ο Πανσερραϊκός πριν τη σέντρα του εκτός έδρας αγώνα στο «Αθανάσιος Διάκος» με τη Λαμία είχε μόλις ένα βαθμό,...

More Articles Like This