Φρικιαστικές εικόνες Μεσαίωνα από τους Ταλιμπάν: Επιστρέφουν τα ανήλικα κορίτσια στους βιαστές τους!

Το πολιτικό Ισλαμ προωθεί τους γάμους μικρών κοριτσιών με ενήλικους άντρες, Το καθεστώς Ταλιμπάν ακυρώνει τα διαζύγια των ανήλικων κοριτσιών και τα αναγκάζουν να γυρίσουν στους συζύγους-βιαστές τους

Must Read

Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να εξαναγκάσουν τις διαζευγμένες παιδικές νύφες να επιστρέψουν στους ενήλικες πρώην συζύγους τους, παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια έχουν λάβει διαζύγιο από την αφγανική κυβέρνηση, ανέφερε την Κυριακή το BBC, επικαλούμενο την περίπτωση της Bibi Nazdana.

Η Nazdana, η οποία έχει πλέον εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μαζί με τον αδελφό της, πέρασε δύο χρόνια επιδιώκοντας ένα διαζύγιο το οποίο οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι είναι άκυρο βάσει της ερμηνείας της Σαρία από την τρομοκρατική οργάνωση. Η περίπτωσή της φέρεται να είναι μία από τις δεκάδες χιλιάδες. Σε ηλικία επτά ετών, η Nazdana είχε ταχθει σε έναν αγρότη σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθούν οι διαμάχες μεταξύ των οικογενειών. Κατέθεσε αίτηση στα αφγανικά δικαστήρια, τα οποία αποφάνθηκαν υπέρ της, τερματίζοντας τον γάμο της, αναφέρει το BBC.

Αφού ο πρώην σύζυγός της προσέφυγε στα δικαστήρια το 2021, ζητώντας να ανακληθεί το διαζύγιο, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στη Νασντάνα να εκπροσωπήσει τον εαυτό της – επιμένοντας ότι αυτό παραβιάζει το νόμο της Σαρία. Αντ’ αυτού, οι Ταλιμπάν έβαλαν τον αδελφό της Nazdana, τον Shams, να την εκπροσωπήσει, σύμφωνα με το BBC. «Η απόφαση της προηγούμενης διεφθαρμένης διοίκησης να ακυρώσει τον γάμο του Hekmatullah και της Nazdana ήταν αντίθετη με τη Σαρία και τους κανόνες του γάμου», δήλωσε στο BBC ο Abdulwahid Haqani, υπεύθυνος Τύπου του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ταλιμπάν.

Μετά την απόφαση, τόσο η Nazdana όσο και ο Shams εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν. Η 20χρονη σήμερα Nazdana δήλωσε ότι αναζήτησε βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη και από διάφορα άλλα μέρη, αλλά δεν βρήκε υποστήριξη.

Οι Ταλιμπάν απλά εφαρμόζουν τον νόμο του Ισλάμ, ένα νόμο που υφίσταται σε πολλά μουσουλμανικά κράτη και που επιτρέπει την κακοποίηση και τον βιασμό ανηλίκων και γυναικών. Όσοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών χωρίς να καταδικάζουν τον ισλαμισμό και τις απάνθρωπες αντιλήψεις και πρακτικές του βρίσκονται σε άγνοια και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν αντί για καταδίκη του Ισλάμ επιδιώκουν την μαζική είσοδο παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This