Γιατί εγκληματούν τα παιδιά

Και γιατί να μην παραβούν τον νόμο, όταν οι δικαστές αθωώνουν τον Γιάννο, αφήνουν τον Τσουκάτο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ελεύθερους;

Must Read

Οι πιτσιρικάδες μπορεί να είναι μικροί στην ηλικία αλλά κορόιδα δεν είναι. Επίσης, δεν πρωτοτυπούν, δεν ανακαλύπτουν κανόνες, όρια και συμπεριφορές. Τα ακολουθούν ακριβώς όπως τα βρίσκουν στο σπίτι τους, στο σχολείο, στην κοινωνία.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχουν πάρει χαμπάρι ότι η παραβατικότητα δεν τιμωρείται στην Ελλάδα. Ούτε οι άσημοι ούτε οι διάσημοι εγκληματίες τιμωρούνται – από τον «ευπαθή» Ρομά που θα κλέψει τροχαίο υλικό για να τον πουλήσει για χαλκό και θα προκαλέσει πολύνεκρο δυστύχημα, μέχρι την υπουργάρα που ομολόγησε «μαϊμούδισμα» της «λίστας Λαγκάρντ» και την κομματική στελεχάρα που κουβάλησε λεφτά της Siemens για να γεμίσει τα ταμεία της πασοκάρας.

Οι πιτσιρικάδες βλέπουν τους δικαστές να «καθαρίζουν» μεγάλου και μικρού βεληνεκούς καθάρματα και κάνουν τα ίδια. Βλέπουν και στην τηλεόραση το κακό να παρουσιάζεται για καλό, την ανωμαλία για ευπρέπεια, την ασέβεια για ευσέβεια και την παρακμή για ακμή. Έτσι, μπαίνουν κι αυτοί στον χορό και αντιγράφουν τις συμπεριφορές των ισχυρών, που τους χάρισαν τη δύναμη που διαθέτουν.

Αν και όταν η Ελλάδα αποκτήσει ∆ικαιοσύνη (που δεν πρόκειται) κι αρχίσει να καμπανιάζει κάθε παράβαση, τότε θα οι νέοι θα καταλάβουν ότι η περίοδος του ξεσαλώματος πέρασε. Αν και όταν η κοινωνία η ίδια επιδείξει μηδενική ανοχή, από την κατάχρηση δημοσίου χρήματος μέχρι την κλοπή χαλκού και τα γκράφιτι, τα σχολιαρόπαιδα θα ηρεμήσουν. Αν και όταν οι Έλληνες αρχίσουν να συμπεριφέρονται ανάλογα με την Ιστορία και τον πολιτισμό τους, το τσουνάμι της νεανικής εγκληματικότητας θα ξεφουσκώσει, θα γίνει κυματάκι και δεν θα αφήνει πίσω του ούτε… παφλασμό.

Έτι δε, να σημειωθεί το σημαντικότερο: Όλα θα πάνε καλύτερα όταν η οικογένεια αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της και τα πάρει από την επιμέλεια των «τράπερ», των γελοίων παρουσιαστών και πανελιστών εκπομπών, των «ινφλουένσερ» και των ανεκδιήγητων διαττόντων αστέρων του ΤikΤok και του ΥouΤube.

Οι λύσεις δεν είναι σύνθετες. Απλές είναι. Αλλά ποιοι και πότε θα μπουν στον κόπο να τις εφαρμόσουν είναι μια άλλη κουβέντα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This