Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους δολοφόνους «τέρατα» της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο

Θα σαπίσουν στη φυλακή!

Must Read

Και με τη… βούλα του Αρείου Πάγου καταδικάστηκαν τελεσίδικα οι δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Με την υπ’ αριθμ. 747/23-5-2024 απόφαση του ΣΤ΄Ποινικού Τμήματος του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλει ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας.

Στους δύο κατηγορούμενους δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι αρεοπαγίτες συμφώνησαν με τις παραδοχές και τις σκέψεις της απόφασης του δευτεροβάθμιου ποινικού δικαστηρίου, κρίνοντάς την πλήρως αιτιολογημένη. Όπως προέκυψε τελεσίδικα πλέον, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, η φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε γνωριστεί με τον αλλοδαπό στις 25 Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο και είχαν συνευρεθεί ερωτικά τουλάχιστον μία φορά μέχρι το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου, όταν τον συνάντησε για να πάνε σε σουβλατζίδικο.

Στον δρόμο αντιλαμβάνεται ότι θα είναι μαζί τους και ο ημεδαπός συγκατηγορούμενος, για να πάνε σε σουβλατζίδικο στην Κάλαθο και όχι στο κοντινότερο στην πόλη της Ρόδου, με φορτηγάκι ιδιοκτησίας του πατέρα του ημεδαπού, και στη συνέχεια στο εξοχικό του σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η Ελένη έστειλε ένα συνθηματικό μήνυμα μέσω Messenger σε φίλη της που έγραφε «πάρε με σε μία ώρα τηλ.», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περνάει καλά και θέλει να αποχωρήσει…

Οι δικαστές διαπίστωσαν πως η Ελένη αντιλαμβάνεται ότι ο σκοπός των δύο κατηγορουμένων δεν είναι άλλος παρά ο εξαναγκασμός της σε κάτι που η ίδια ουδέποτε θέλησε και ουδέποτε συναίνεσε.

Παρά την αντίθετη θέλησή της, οι κατηγορούμενοι, κάμπτοντας την αντίσταση της παθούσας με τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις και ασκώντας σωματική βία, αφού ήταν και οι δύο επί μήνες ασχολούμενοι ερασιτεχνικά στο γυμναστήριο με το kickboxing και ενεργούσαν από κοινού, προχώρησαν σε συνουσία μαζί της διαδοχικά.

«Να τελειώσουν μαζί της»

Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τα γρονθοκοπήματα που της κατάφεραν. Η παθούσα αρνείται, αντιστέκεται, προσπαθεί να αμυνθεί και τόλμησε να τους δηλώσει πως θα τους καταγγείλει στην Αστυνομία. Τότε οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν από κοινού εν πλήρει νηφαλιότητα να την εξοντώσουν, «να τελειώσουν μαζί της», ώστε να μη μαθευτεί τίποτα για το περιστατικό.

Έτσι, με το σίδερο σιδερώματος που βρισκόταν στον ίδιο χώρο με το υπερυψωμένο κρεβάτι όπου είχαν ακινητοποιήσει και βάναυσα χτυπήσει και βιάσει την παθούσα, της κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, αντί να προσπαθήσουν να βοηθήσουν το θύμα, την οδήγησαν με το όχημα στην ερημική απόκρημνη παραλία της Φώκαιας και την έριξαν στη θάλασσα ζωντανή.

Καθάρισαν τα αίματα από τους χώρους του σπιτιού και του αυτοκινήτου και πέταξαν τα λερωμένα με αίματα ρούχα της Ελένης και των ιδίων στο σημείο όπου έριξαν το κορίτσι. Για κακή τους τύχη δεν κατέληξαν όλα στο νερό, αλλά κάποια βρέθηκαν από λιμενικούς. Ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη επήλθε από πνιγμό, αφού οι κατηγορούμενοι την έριξαν στη θάλασσα όταν ήταν ακόμη ζωντανή, αλλά είχε σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα, αδυνατώντας να αντιδράσει και να σωθεί…

Διαβάστε ακόμα: Άρειος Πάγος: Παραμένουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This