Αδερφή νεκρού πατέρα τριών παιδιών: «Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις σαν το σκυλί στ’αμπέλι, δεν υπήρχε οργάνωση» – Νέα 112, μεγάλες αναζωπυρώσεις

Ο δεύτερος νεκρός θα γινόταν πατέρας για τρίτη φορά σε λίγες μέρες - Νέο 112 στους κατοίκους του Πύργου - Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά

Must Read

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με τον 35χρονο και τον 40χρονο, τους δύο εθελοντές πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ξυλόκαστρο και μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα σε διάσπαρτες εστίες.

Η αδερφή ενός εκ των νεκρών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI για όσα συνέβησαν μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Όπως έγινε γνωστό ο αδερφός της που χάθηκε ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος νεκρός θα γίνοταν πατέρας για τρίτη φορά σε είκοσι μέρες!

Μάλιστα η γυναίκα καταγγέλλει πως δεν υπήρχε καμία οργάνωση στην διαχείριση της φωτιάς με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτοί οι δύο θάνατοι.

«Δεν αντέχεται αυτό που συνέβη, εδώ μιλάμε για έναν ξεκληρισμό, δεν φεύγεις και αφήνεις 3 παιδιά πίσω σου μωρά.

Είχαν πάει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό μας. Η φωτιά τους κύκλωσε. Το ένα μηχανάκι κάηκε, προσπάθησαν να φύγουν με το άλλο και δεν τα κατάφεραν. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση.

Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση. Του αλλούνού παιδιού θα γεννήσει η γυναίκα σε 20 μέρες. Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι», ανέφερε.

Η ίδια πρόσθεσε πως πυροσβέστες είχαν πει στους δύο άντρες να φύγουν από το σημείο αλλά αποφάσισαν να παραμείνουν.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:




Όπως έγινε γνωστό, οι δυο τους πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί του φίλου τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας, ωστόσο, περικυκλώθηκαν από τις πύρινες γλώσσες, που τελικά τους οδήγησαν σε φρικτό θάνατο. Νωρίτερα, στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν η πυρκαγιά σε εξέλιξη, όμως εκείνοι συνέχισαν.

«Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» ανέφερε κάτοικος της περιοχής για τους δύο νέους και συνέχισε: «Βγήκαν να βοηθήσουν. Πάντα βοηθούσαν αυτά τα παιδιά. Απ΄ότι έχει ακουστεί, καιγόταν το μαντρί ενός κτηνοτρόφου και πήγαν εκεί να τον βοηθήσουν. Προσπάθησαν να φύγουν, τους εγκλώβισε η φωτιά και τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα. Δυστυχώς».




 

Νέα 112

Χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες εξακολουθεί να καίει η φωτιά, στο Ξυλόκαστρο, που στοίχισε την ζωή σε δύο νέους ανθρώπους.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα νέο μήνυμα του 112 στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Πύργου.




Το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Λυγιά».

Δείτε το μήνυμα:

 

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σήμανε πάλι το 112 αυτή τη φορά για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα από το υπουργείο και τον Βασίλη Κικίλια. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, περιμένουμε τα εναέρια, καίει ακόμη στις χαράδρες», επεσήμανε σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως οι δύο σοροί ανήκουν στους αγνοουμένους:

«Δεν μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου, ήταν καλοί φίλοι, είχαν πάει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό τους, έτσι κάνουμε εμείς στα χωριά. Τραγικές οι συνθήκες». 

Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε τεράστιες δασικές εκτάσεις και εξακολουθεί να μετρά διάσπαρτες εστίες. «Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Ροζενά απέναντι στις 10:30 χθες το πρωί, στο χωριό μας έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής μετά τις 15:00. Έχει κάψει πολλές καλλιέργειες και ελιές. Η έκταση της φωτιάς έχει κάψει περίπου 15 χιλιόμετρα και μαζί με τις ρεματιές είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα», ανέφερε κάτοικος του Πύργου κάνοντας έκκληση προς τον Βασίλη Κικίλια: «Να στέλνετε τους φαντάρους να κάνουν πρόληψη».

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε:

«Η φωτιά ανέπτυξε δυναμική και οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ στην περιοχή και δημιούργησαν μέτωπα στον ορεινό όγκο του Ξυλόκαστρου και στα σύνορα με την Κορινθία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο πυρκαγιάς, υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες. Δεν υπάρχει πληροφορία για κάποιον άλλον αγνοούμενο».

Ο ίδιος επεσήμανε πως από χθες έχουν εκδοθεί 9 μηνύματα 112 για τα χωριά Πύργος, Μεντζουριάνικα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Άνω Λουτρά. «Όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με την βοήθεια της αστυνομίας σε ασφαλές σημείο, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην μετακίνησή τους. έχει δοθεί εντολή με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν τα εναέρια μέσα. Καταγράφησαν άνεμοι οι ριπές των οποίων ξεπέρασαν τα 7 μποφόρ. Εξελίχθηκε σε πυκνό δάσος, σε δύσβατο σημείο. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Χθες είχαμε στην διάθεσή μας 24 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε.

«Ανυπολόγιστη ζημιά»

Από χθες έντρομοι οι κάτοικοι ρίχτηκαν στην μάχη, στο πλευρό των πυροσβεστών, ώστε να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους, όμως δεν τα κατάφεραν όλοι, αφού κόποι μιας ζωής τυλίχθηκαν στις φλόγες.

«Το τελευταίο σπίτι στο χωριό Καλλιθέα κάηκε σχεδόν ολόκληρο», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας πως «η φωτιά ξεκίνησε από τα Ροζανά. Πέρασε στο διπλανό χωριό, στον Πύργο, σε δύσβατη περιοχή. Μετά, ήρθε σε μας».

Όπως υποστήριξε οι φλόγες έφτασαν στην Καλλιθέα, χθες νωρίς το απόγευμα, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο πέρασμά της. «Μας λένε ότι έχουν καεί σπίτια και στο διπλανό χωριό. Ανυπολόγιστη ζημιά. Πληροφορηθήκαμε πως βρέθηκαν δύο νεκροί», υποστήριξε, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Αυτή την ώρα, στην περιοχή που πλήττεται επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

 

Δείτε επίσης:

Φωτιά ξέσπασε στη Λάρισα – Συνδράμουν και μηχανήματα έργου

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ανδραβίδα

Δίχως τέλος η πύρινη λαίλαπα στο Ξυλόκαστρο – Εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί, κάηκαν σπίτια, 30 χλμ το μέτωπο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This