Αποτυχία της κυβέρνησης: To «τυράκι» με την μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% δεν έπεισε – Αύξηση μόλις 0,1% στα ασφαλιστικά συμβόλαια

Μπορεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων να θέλουν να επενδύσουν στην ασφάλιση της κατοικίας τους, η ακρίβεια όμως που επικρατεί φαίνεται πως είναι απαγορευτικός παράγοντας

Must Read

Πριν από λίγους μήνες και ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, από την κακοκαιρία «Daniel» είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση μια προσπάθεια να πειστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να επενδύσουν στα ακίνητα τους ασφαλίζοντας αυτά.

Ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το πως μπορεί αυτό το σχέδιο να επιτύχει. Ένα επιπλέον κίνητρο που έδωσαν ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% για όσους προχωρήσουν στην ασφάλιση της κατοικίας τους.

Όπως φάνηκε όμως από την τελευταία έκθεση στης ΕΑΕΕ φάνηκε πως η αύξηση στα συμβόλαια ήταν μόλις 0,1%. Η παρούσα έρευνα της ΕΑΕΕ αφορά συμβόλαια τα οποία ήταν σε ισχύ την 31η Μαρτίου 2024 και συγκέντρωσε στοιχεία για 1.166.065 συμβόλαια (έναντι 1.159.332 συμβολαίων σε ισχύ την 31η Δεκεμβρίου 2023). Ως εκ τούτου προκύπτει ότι το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης ακινήτων της χώρας ανέρχεται σε 18,3% (έναντι 18,2% στην έρευνα των συμβολαίων σε ισχύ την 31η Δεκεμβρίου 2023).

Αυτό σημαίνει πως στην κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αφού το κίνητρο δεν απέδωσε.

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This