Σοκ στο NBA και στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε ο σπουδαίος Ντικέμπε Μουτόμπο

Θλίψη για τον θρυλικό μπασκετμπολίστα

Must Read

Πένθος στο παγκόσμιο μπάσκετ! Ο Ντικέμπε Μουτόμπο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Ο Μουτόμπο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Οκτώβριο του 2022 και άμεσα είχε αρχίσει θεραπείες. Σήμερα, όπως έγινε γνωστό και από το ΝΒΑ με επίσημη γραπτή δήλωση του κομισάριου, Ανταμ Σίλβερ, έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος.

Ο Μουτόμπο είχε γεννηθεί στις 25 Ιουνίου του 1966 στην Κινσάσα του Ζαΐρ. Ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ στα χρόνια που ήταν ενεργός αλλά και γενικότερα του αθλήματος, γνωστός για το αμυντικό του ταλέντο. Είχε μεγάλη έφεση στα block με μέσο όρο τρία κοψίματα ανά παιχνίδι.

Το 1991 είχε γίνει ντραφτ στο νούμερο 4 από τους Ντένβερ Νάγκετς. Είχε αγωνιστεί με τη φανέλα τους μέχρι και το 1996, όταν και μετακόμισε στην Ατλάντα για να παίξει για τους Χοκς. Τη σεζόν 2001-02 αγωνίστηκε στους Φιλαδέλφεια 76ερς και μετά συνέχισε την καριέρα του στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, στους Νιου Γιορκ Νικς και τέλος στους Ρόκετς.

Στην καριέρα του είχε συμμετοχές σε οκτώ All Star Game, είχε αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός τέσσερις σεζόν, και τρεις καλύτερος στα κοψίματα. Οι Χοκς και οι Νάγκετς έχουν αποσύρει τη φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο, το 55. Το 2015 είχε μπει στο Hall of Fame.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This