Ο Μπάιντεν καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή – «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε»

«Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα» τόνισε ο απερχόμενος «πλανητάρχης»

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ, την ώρα που προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα πως πιέζουν την ισραηλινή κυβέρνηση να περιορίσει τον επεκτατισμό της, με πρόφαση τον «αφανισμό» της Χαμάς στη Γάζα και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως «ανησυχεί» για την πρόθεση των IDF να εξαπολύσουν μια «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία εισβολή στον Λίβανο, ερωτώμενος σχετικά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο απερχόμενος «πλανητάρχης» και… έγινε Λούης, όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βίντεο.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σε σημερινό άρθρο της, η «Washington Post» σημειώνει πως Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε -ανώνυμα- στην αμερικανική εφημερίδα πως το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, η οποία ενδέχεται να ξεκινήσει άμεσα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συγκεκριμένη επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες.




Την εν λόγω πληροφορία, ωστόσο, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημάρχους των κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα της χώρας σήμερα το απόγευμα.

«Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική αποστολή της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε πως «θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους προς τα βόρεια, θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This