Κ. Δημογλίδου για βία ανηλίκων: «Σημαντικός ο ρόλος του σχολείου, αλλά όλα πρέπει να ξεκινούν από την οικογένεια»

Τι είπε για τα βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις επιθέσεις σε ανηλίκους

Must Read

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η βία ανηλίκων το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικά περιστατικά και σοκαριστικές υποθέσεις να αποτελούν καθημερινότητα πλέον -εντός κι εκτός των σχολείων- καταδεικνύοντας τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα, ενώ έκανε λόγο και για την περίπτωση της Γλυφάδας, που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα το πανελλήνιο. «Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος παίζει η οικογένεια. Σημαντικός ο ρόλος του σχολείου, αλλά όλα πρέπει να ξεκινούν από την οικογένεια. Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά γιατί το παράπτωμα έχει ήδη γίνει και το παιχνίδι έχει χαθεί…», τόνισε η κυρία Δημογλίδου.

Σχετικά με βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο από ανήλικους και προτρέπουν στην άσκηση βίας ή άλλες έκνομες πράξεις, όπως είδαμε και πρόσφατα μετά το περιστατικό στη Γλυφάδας, η ίδια υπογράμμισε πως επεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά ότι δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται και ψεύτικα ονόματα. Από την ηλεκτρονική διεύθυνση που ανεβαίνουν οι αναρτήσεις μπορεί να εντοπιστεί ποιος τις έκανε», επεσήμανε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις για την αυστηροποίηση των ποινών, στους γονείς των παραβατικών παιδιών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ υποστήριξε πως στόχος είναι οι γονείς να δώσουν περισσότερη προσοχή στα παιδιά τους, όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This