Να πληρώνουν οι υπεύθυνοι

Must Read

ΣΤΗΝ «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» του Κυριάκου το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο και ο λογαριασμός πηγαίνει στους πολίτες. Ένα από τα πολλά παραδείγματα αυτής της… συνήθειας είναι η αστοχία με τα εισιτήρια του μετρό της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως αυτό το έργο θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου. Όλα δείχνουν ότι ο στόχος είναι ανέφικτος.

  • Η θέση μας
    /Εφημερίδα Δημοκρατία

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» έγραψε σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ότι ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ο οποίος είναι αρμόδιος για την προμήθεια και τη διάθεση των εισιτηρίων, «έχει στα χέρια του 2.000.000 εισιτήρια τα οποία μπορούν να επαναφορτιστούν έως περίπου επτά φορές, καθώς και 200.000 “έξυπνες” κάρτες απεριόριστων διαδρομών, οι οποίες επιδέχονται πολλές επαναφορτίσεις. Όπως, όμως, αποκαλύφθηκε, τα προϊόντα αυτά είναι ακατάλληλα για χρήση στο μετρό! Ειδικότερα, οι κάρτες είναι τελείως άχρηστες για χρήση ακόμα και στα αστικά λεωφορεία».

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ερευνήσει στοιχειωδώς το θέμα και ασχοληθεί με τις «λεπτομέρειες» που καθιστούν τις κάρτες και τα εισιτήρια άχρηστα θα διαπιστώσει ότι το λάθος θα μπορούσε εύκολα να έχει αποφευχθεί. ∆εν πρόκειται για κάποια παραξενιά της τύχης, για κατασκευαστικό σφάλμα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, για απρόσμενη αστοχία υλικού. Ήταν άλλες οι προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχουν οι κάρτες και τα εισιτήρια και άλλα αυτά που παραγγέλθηκαν. Το κόστος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με την παραλαβή έργων για τον δημόσιο τομέα ή για οργανισμούς είναι απαράδεκτη. Κάθε τόσο ανακοινώνονται «σφάλματα» και οι πολίτες, που χρηματοδοτούν το κράτος με την υπερφορολόγησή τους, καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των ανευθυνοϋπεύθυνων.

ΤΩΡΑ έφτασε η στιγμή να μπει το χέρι στην τσέπη όσων έκαναν τα «λάθη». Αν οι προπετείς, οι αδιάφοροι αλλά και όσοι έχουν δόλο καλούνται να πληρώνουν τις ζημίες τις οποίες προκάλεσαν στους πολίτες, οι επόμενες παραγγελίες και παραλαβές έργων θα αποδειχθούν κατά πολύ καλύτερες από το σύνηθες.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ διαιωνίζει και θεριεύει τον ωχαδερφισμό και την προχειρότητα και διαλύει τον κρατικό μηχανισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. αν και απίθανο να εφαρμοσθεί, μήπως έτσι σταματήσουν τα “φέσια” εκατομμυρίων, που “φροντίζουν” κάποιοι με θέσεις (ευκαιριακής) εξουσίας να αφήνουν στους πολίτες, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ….

  2. Καλά τα λέει ο συντάκτης. Έλα όμως που συνήθως αυτές τις δουλειές τις παίρνουν κάτι φιλαράκια/συγγενείς/του ιδίου κόμματος. Και θα τους κακοφανεί να πληρώσουν τα σπασμένα…….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This