Παραδοχή Ζελένσκι: Πολύ δύσκολα τα πράγματα στο μέτωπο

Ανησυχίες πως το φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για τους Ουκρανούς

Must Read

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι «πολύ, πολύ δύσκολη» και ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν την περίοδο του φθινοπώρου.

«Οι εκθέσεις για κάθε τομέα του μετώπου, τις δυνατότητές μας, τις μελλοντικές μας δυνατότητες και τα συγκεκριμένα καθήκοντά μας, φανερώνουν το εξής: Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ δύσκολη», είπε στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία, αναφερόμενος σε μια συνάντηση διάρκειας άνω των 2-1/2 ωρών με κορυφαίους διοικητές. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα που ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στο μέτωπο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη Vuhledar, την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται κατά όλη τη διάρκεια του πολέμου, στα νότια της περιοχής του Ντονέτσκ. Το δημοφιλές ιστολόγιο Deepstate επικαλείται ρωσικές αναφορές που λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη και «το πεζικό τους κινείται στην πόλη και ανάμεσα σε πολυώροφα κτίρια. Οι Ρώσοι έχουν υψώσει τη σημαία τους στις δυτικές συνοικίες της πόλης».

Ο πόλεμος του Ζελένσκι στην Ουκρανία δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον ίδιο και τους χορηγούς του καθεστώτος του, με την κατάρρευση του μετώπου και της κυβέρνησης να γίνεται ένα όλο και πιθανότερο σενάριο, όσο προελαύνουν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This