Στα μαχαίρια Σόλτς και Πράσινοι για τα μάτια της Ουκρανίας – Η Μπέρμποκ τα σπάει με Σόλτς και απαιτεί την αποστολή Πυραύλων

Φόβος και ανασφάλεια στη Γερμανία για την αντίδραση της Ρωσίας

Must Read

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε την υποστήριξή της στο αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus, ερχόμενη σε αντίθεση με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος έχει αποκλείσει την αποστολή των όπλων λόγω φόβων ότι θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα του Ταύρου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στη Νέα Υόρκη, η κ. Μπέρμποκ, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε συστήματα αεράμυνας για την προστασία κρίσιμων υποδομών. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η ανάγκη θωράκισης των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας γίνεται όλο και πιο επείγουσα, καθώς οι επιθέσεις της Ρωσίας εντείνονται. «Είμαστε σε μια δημοκρατία, δεν έχουμε ενότητα στον συνασπισμό μας, άρα γι’ αυτό και δεν παραδίδουμε τους πυραύλους Taurus», δήλωσε η Μπέρμποκ. Ερωτηθείσα αν προσωπικά υποστηρίζει την αποστολή των όπλων, πρόσθεσε: «Προφανώς».

Ενώ η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς έχει επανειλημμένα αποκρούσει τις πιέσεις για την προμήθεια πυραύλων Taurus. Υποστηρίζει ότι το βεληνεκές των 500 χιλιομέτρων (311 μίλια) σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, τραβώντας δυνητικά τη Γερμανία απευθείας στη σύγκρουση. Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εξουσιοδότησε πρόσφατα την κυβέρνηση Ζελένσκι να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμήθευσε για να στοχεύσει ρωσικό έδαφος και πυραυλικές εγκαταστάσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Με την καθίζηση των ποσοστών τους, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες γίνονται αμφότεροι πιο νευρικοί και ανασφαλείς τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και στην εφαρμογή πολιτικών. Βλέποντας πόσο αντιδημοφιλής είναι η στήριξη στην Ουκρανία ο Σολτς θέλει σιγά σιγά να αποκολληθεί και για να διασώσει τα ποσοστά του και για να γλυτώσει από την οργή των Ρώσων σε περίπτωση που Γερμανικοί πύραυλοι πλήξουν Ρωσικά εδάφη. Ωστόσο ακόμη και αν γλυτώσει από την οργή του Πούτιν είναι βέβαιο πως ο Σολτς δεν θα γλυτώσει από την οργή του Γερμανικού λαού, ο οποίος με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις δεν θα του ανανεώσει την εμπιστοσύνη του για μία δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καραμπινάτη υποτελής μαριονέτα της woke ατζέντας η Μπέρμποκ, αδιάφορη για τις επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία, την γερμανική κοινή γνώμη και τις επιπτώσεις στους λαούς της ΕΕ. Κατά τα άλλα βαπτίστηκε υποκριτικά “πράσινη” ως δούρειος ίππος των νεοταξιτών να παραπλανήσει τις μάζες.

  2. από δορυφόρο. Οπότε μπλέκει και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Η Μπερμποκ αγχώνεται για τα δεντράκια αλλά δεν τής καίγεται καρφάκι για τον πλανήτη. Καμουφλαρισμένη πράσινη πράκτορας.

  3. Έχω πει πόσο ηλίθια είναι ,ασχέτως αν οι δικοί μου λένε μια χαρά είναι !,δημοκράτισα γκρ Δεν καταλαβαίνει ότι ο Πούτιν πρώτος θα βαρέσει στην Γερμανία εκτός αυτού πληρώνουμε ακριβά τις προηγούμενες συμφωνίες μαζί του λόγω της σημερινής κατάστασης

    Έτσι κι αλλιώς πάτωσαν οι Πράσινοι στην Βόνη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This