Η Ρωσία θωρακίζεται: Τεράστια αύξηση 30% στις στρατιωτικές δαπάνες το 2025 για αποτροπή δυτικών προκλήσεων και διασφάλιση κυριαρχίας

Ο Πούτιν δεν αφήνει περιθώρια για ήττα στην Ουκρανία

Must Read

Η Μόσχα έχει ήδη εκτοξεύσει τις στρατιωτικές δαπάνες σε επίπεδα που θυμίζουν τον ψυχρό πόλεμο, καθώς παράγει μαζικά πυραύλους και drones για τον πόλεμο με την Ουκρανία και αυξάνει τους μισθούς για τους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεών της.

Η προβλεπόμενη αύξηση θα εκτινάξει τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας στα 13,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (145 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2025, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δούμας.

Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει πρόσθετους πόρους που κατευθύνονται προς τη στρατιωτική εκστρατεία, όπως δαπάνες για την ‘εσωτερική ασφάλεια’ και άλλες που χαρακτηρίζονται ως απόρρητες. Ο συνδυασμός δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια αναμένεται να απορροφήσει περίπου το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της Ρωσίας — ή 41,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (440 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2025.

Πριν στείλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Δούμα, η Μόσχα διαφήμισε την αύξηση των επενδύσεων και της κοινωνικής πρόνοιας παράλληλα με τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες. «Η κορυφαία προτεραιότητα του προϋπολογισμού είναι η κοινωνική στήριξη των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, σε τηλεοπτική κυβερνητική συνάντηση την περασμένη Τρίτη.

«Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση των δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια, παρέχοντας πόρους για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και υποστήριξη για τις οικογένειες όσων συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την επίσημη ορολογία της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είναι πρόθυμος να τα δώσει όλα για άμεση νίκη έναντι της Ουκρανίας και των χορηγών της, θωρακίζοντας την χώρα του και ενισχύοντας σημαντικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This