Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Η Ισραηλινή επίθεση νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδία. Τα δύο πλήγματα από πλευράς Ισραήλ εντοπίζονται σε δύο σπίτια στην περιοχή Νουσεϊράτ.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ διαμηνύει πως οι στόχοι του είναι σημεία στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μαχητές της Χαμάς.

Να επισημάνουμε πως το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το Ισραήλ κατηγορεί συχνά τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα και πολιτικές εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται.

 Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμαναν σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις ότι μαχητές τους επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με αντιαρματικές ρουκέτες, όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η εκ νέου όξυνση της βίας στη Γάζα σημειώνεται την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, έπειτα από πολλά πλήγματα με στόχο την ηγεσία του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.

Κάποιοι Παλαιστίνιοι ανησυχούν ότι η στροφή της προσοχής του Ισραήλ στον Λίβανο ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να παραταθεί η σύγκρουση στη Γάζα, την ώρα που σε λίγες ημέρες πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την έναρξη του πολέμου.

“Τα μάτια του κόσμου τώρα είναι στον Λίβανο, την ώρα που η κατοχή συνεχίζει να σκοτώνει στη Γάζα. Φοβόμαστε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για μήνες, το λιγότερο”, δήλωσε ο Σαμίρ Μοχάμεντ, 46 ετών, πατέρας πέντε παιδιών από την πόλη της Γάζας.

“Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο τώρα που το Ισραήλ εξαπολύει τις δυνάμεις του ανεμπόδιστο στη Γάζα, στην Υεμένη, στη Συρία, στον Λίβανο και ο Θεός ξέρει πού αλλού στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This