Γερμανία: Τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο από την ΕΕ ζητάει το CDU

Must Read

Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζονται περεταίρω ενίσχυση, υποστηρίζει ο βουλευτής του γερμανικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) Αλεξάντερ Θρομ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να διατεθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Euractiv, ο επικεφαλής βουλευτής σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων του συντηρητικού κόμματος που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία σχολίασε πως η φύλαξη των συνόρων είναι «ένα καθήκον που μας αφορά όλους». «Περιμένω από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσουν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε κράτη στα εξωτερικά σύνορα, όπως η Πολωνία και η Ελλάδα», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όποιος θέλει ασφαλή σύνορα, πρέπει επίσης να δεσμευτεί για την οχύρωση των συνόρων», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο περιλαμβάνει την υποστήριξη «διαρθρωτικής και τεχνικής προστασίας των συνόρων, όπου είναι απαραίτητο».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του συντηρητικού βουλευτή συμβαδίζουν με την πρόσφατη «αιφνιδιστική» αλλαγή πλεύσης της Γερμανίας στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This