Οριστικό: Μας «κλείνουν» στα 6 μίλια!

Δεκτό και το δεύτερο τελεσίγραφο Φιντάν σε Γεραπετρίτη μετά την Κάσο – Υποχώρησε και στα θαλάσσια πάρκα – Τα χωροθετεί μόνον εντός χωρικών υδάτων – Μειώνεται ο ζωτικός εθνικός χώρος στο Αιγαίο που βαίνει προς διχοτόμηση – Βαριά η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Must Read

Και να θέλουμε να πιστεύσουμε τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών παραγόντων για την προσήλωσή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, έρχεται η επικαιρότης να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα.

  • Εφημερίδα «Εστία»

Η Τουρκία μας έχει περιορίσει στην ζώνη των έξι μιλίων των χωρικών μας υδάτων και εμείς δεν αντιδρούμε. Έχουμε ατύπως αποδεχθεί ότι έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη των νησιών μας η θάλασσα είναι «γκρίζα» και οιαδήποτε κίνησίς μας υπόκειται σε έγκριση από την Άγκυρα. Το είδαμε να συμβαίνει σχετικώς προς τις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος-Κύπρου, το βλέπουμε τώρα, καθώς έρχονται στο φως οι αποφάσεις της Κυβερνήσεως για το εθνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο, το οποίο κατακερματίζεται. Δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα αποτελείται από ένα σύνολο μικρών πάρκων, το κάθε ένα από τα οποία θα περιορίζεται εντός των χωρικών υδάτων μας.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδος «Τα Νέα» στο οποίο υπό τον τίτλο «Θαλάσσια πάρκα εντός των χωρικών μας υδάτων» περιλαμβάνεται δήλωσις «αρμοδίων πηγών» του υπουργείου Εξωτερικών που έχει ως ακολούθως: «Εμείς προχωρούμε ακάθεκτοι να κάνουμε ό,τι πρέπει στο κομμάτι της περιβαλλοντικής προστασίας. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε με τους Τούρκους. Δεν πάμε σε διεθνή ύδατα, πάμε σε εθνικά ύδατα, εντός των 6 ναυτικών μιλίων όσον αφορά στο Αιγαίο, εντός των 12 ναυτικών μιλίων όσον αφορά το Ιόνιο».

Πρόκειται για κυνική ομολογία του ότι για δεύτερη φορά, μετά την Κάσο, υποχωρήσαμε στο τελεσίγραφο του Χακάν Φιντάν. Το περιβαλλοντικό πάρκο που είχε σχεδιασθεί κατά ενιαίο τρόπο εγκαταλείπεται και κατακερματίζεται έτσι ώστε να μην «πάμε σε διεθνή ύδατα». Όμως επ’ αυτών των διεθνών υδάτων, η Ελλάς έχει κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνησις όχι απλώς αποφεύγει να τα διεκδικήσει, αρνείται να τα ασκήσει, με βαρύτατες επιπτώσεις στο μέλλον του έθνους. Διότι η άρνησις αυτή σημαίνει ότι «διασπάται η εθνική ενότης της Ελλάδος» και «διχοτομείται η ελληνική επικράτεια». Αυτό δεν το λέμε εμείς. Είναι τα λόγια του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους (τον πρεσβύτερο) κατά την διάρκεια επισκέψεως του τελευταίου στην Αθήνα. Είχε πει επί λέξει ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας: «Αν οι Τούρκοι πάρουν υφαλοκρηπίδα μεγαλύτερης εκτάσεως αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότης της Ελλάδος». Και παρακάτω: «Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και παρά ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να το μοιράσουμε στη μέση. Αν γίνει αυτό διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Και δυστυχώς φοβούμαι ότι όλα αυτά γίνονται άνευ λόγου, γιατί τελικά δεν υπάρχει πετρέλαιο».

Το ζήτημα όμως δεν είναι το πετρέλαιο. Διότι η πολιτική διαδικασία καθορίζει την οικονομική. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κυριαρχικά δικαιώματα και ακόμη περισσότερο με εθνικό κύρος.

Η Τουρκία, όπως παραδέχεται και το ρεπορτάζ των «Νέων» «κάνει λόγο για γκρίζες ζώνες στο αιγαίο και νησιά, νησίδες, βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συνθήκες». Και σε αυτό το υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι «πολιτικοποιείται ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα». Αυτή δεν είναι απάντησις, είναι υπεκφυγή. Διότι όπως και πάλι ο αείμνηστος Καραμανλής είχε τονίσει προς τον πρόεδρο Μπους «Το Αιγαίο είναι κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης».

Η σημερινή Κυβέρνησις προέρχεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα έπρεπε λοιπόν, να τηρεί ευλαβικά τις παρακαταθήκες του, όσον αφορά τουλάχιστον στα εθνικά θέματα. Αλλά φαίνεται είναι βαριές αυτές οι παρακαταθήκες για τους ώμους ορισμένων. Και ας μην ισχυρισθούν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το διεθνές περιβάλλον, η συσχετισμοί δυνάμεων. Διότι το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η βούλησις του έθνους για επιβίωση και διατήρηση της ενότητός του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. η ρουφινα η μεταπολιτευση ξεπουλαει την ελλαδα που με κοπο αιμα θυσιες μας αφησαν οι προγονοι μας .ο καραμανλης εδωσε το 32 τοις εκατο στους τουρκους.

  2. Από που την έφερε την Επικράτεια η παρέα της ΝΔ ;

    Αν την έφερε από το σπίτι της, ας κάνει ότι θέλει.

    Όμως, δεν την έφερε από το σπίτι της και ξεχνάει ότι κάποιοι (κακώς) τους ψήφισαν ως υπαλλήλους τους για να την διαχειριστούν κι όχι να την μοιράσουν με τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς κλπ, όπως μοιράστηκαν τα ιμάτια του Ιησού.
    Το ότι μοίρασαν την Μακεδονία τ

    • Συμπληρώνω : Το ότι μοίρασαν την Μακεδονία οι ΣΥΡΙΖΑίοι προκάτοχοί τους, οι επίσης μειοδότες, δεν τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν και αυτοί την εθνική μειοδοσία.

  3. λέει ο σοφός λαός. Ποιές θα είναι οι βαρύτατες επιπτώσεις για το μέλλον τού έθνους ; Μήπως είναι ανάλογες από τις βαρύτητες επιπτώσεις από την συμφωνία τών Πρεσπών ; Δηλαδή θα γλυτώσουμε από τούς πατριδέμπορες που βγάζουν μεροκάματο και κάνουν καριερα με τέτοια θέματα. Κλείνουμε την συμφωνία μειώνουμε τούς εξοπλισμούς και πάμε να κάνουμε μια σύγχρονη χώρα.

    • Εσύ αν ζούσες στην εποχή της επανάστασης θα πολεμούσες υπέρ των Οθωμανων. Αν ζούσες το 1940 θα ήσουν με τους φασίστες του Μουσολίνι και με τους ναζί. Όλες οι εποχές είχαν και έχουν τους φοβισμένος ραγιάδες τους. Να τους παραδώσουμε το μισό Αιγαίο για να έχεις δήθεν μια σύγχρονη χώρα! Με τη Μαφία που ψηφίζεις δεν θα δεις σύγχρονη χώρα στους αιώνες των αιώνων.

    • Οι Πρέσπες ήταν μια πολύ κακή συμφωνία που όμως αφορούσε μια απολύτως χαμένη υπόθεση και λόγω της ανημπόριας της γείτονος χώρας δεν δημιούργησε και δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Επιπλέον εξασφάλιζε τα ελληνικά νότα απέναντι στην Τουρκία σε μια εποχή που Τσίπρας/Καμμένος/Παυλόπουλος κόβανε καλώδια στο Αιγαίο και εξευτέλιζαν τον σουλτάνο.

      Η απόδοση Εθνικής Κυριαρχίας που κάνει ο Μητσοτάκης και σύσσωμη η ΝΔ αποτελεί το πρώτο βήμα για την δορυφοροποίηση της Ελλάδας και την εδαφική και σύντομα οικονομική της εξάρτηση από ένα φασιστοειδές, μεσαιωνικό, φοβταμενταλιστικο κράτος με βλέψεις περεταιρω εξάπλωσης.

      Η Ελλάδα θα γίνει σύγχρονο κράτος όταν οι γείτονες της ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ. Μόνο όταν σε τρέμουν μπορείς να προχωρήσεις σε ειλικρινείς συνεργασίες σε οικονομικό επίπεδο. Εξαιρετικές μπίζνες θα κάναμε με την Τουρκία αν η Τουρκία ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε η Ελλάδα να της αποσπάσει εδάφη, να διαλύσει την αεροπορία της ή το ναυτικό της.

      Αν χρηματίζεσαι, σε καλή μεριά. Άλλωστε σε αυτήν την χώρα οι προδότες πάντα επέπλεαν οπότε έχεις τύχη. Αν αυτά που γράφεις είναι απλώς ηλιθιότητες τότε σου συνιστώ σκληρή μάθηση και διάβασμα ιστορίας και γεωπολιτικής. Γιατί τώρα βρίσκεσαι σε επίπεδο 10χρονου.

      • Η Τουρκία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων και φλερτάρει με τούς G20. Καλή η μαγειρική αλλά να σηκώνουμε και το κεφάλι από την κατσαρόλα να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

        • Δηλαδή κατά το σκεπτικό σου επειδή οι τούρκοι φτιάχνουν αυτοκίνητα εμείς πρέπει να τους κάνουμε ακόμη πιο ισχυρούς, χαρίζοντάς τους κυριαρχικά μας δικαιώματα και κυριαρχία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This