Το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ

Must Read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους αναφέρουν πως επίκειται άμεσα επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ειδικότερα, δημοσιογράφοι έγκυρων αμερικανικών ΜΜΕ μεταδίδουν την πληροφορία ότι οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ισραήλ, επικαλούμενοι ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αξιωματούχος φέρεται να υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για να υπερασπιστούν το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. «Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τεχεράνη», φέρεται να δήλωσε ανώνυμα ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ έδωσε εντολή σε όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα να σπεύσουν σε προστατευμένα μέρη μέχρι νεωτέρας. Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν στους «New York Times» ότι η ιρανική επίθεση αναμένεται να έχει ως στόχους τρεις ισραηλινές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και ένα αρχηγείο πληροφοριών βόρεια του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, το Αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε πως οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια και να υπερασπιστούν το Ισραήλ, εάν χρειαστεί. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως την παρουσία τους στην περιοχή θα ενισχύσουν μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους.

IDF: Σε πλήρη ετοιμότητα η ισραηλινή αεράμυνα

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια αεροπορική απειλή από το Ιράν, σημειώνοντας πως το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») είναι προετοιμασμένο για ιρανική απειλή.

Ο ίδιος είπε πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα και πως οι IDF είναι προετοιμασμένες τόσο για έναν επιθετικό, όσο για έναν αμυντικό πόλεμο. Πρόσθεσε πως το Ισραήλ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα, σε συνεργασία με τους συμμάχους του και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει συνέπειες.

Το Ιράν υποσχέθηκε εκδίκηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και τον υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν, με τον εκπρόσωπο του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναάνι, να διαμηνύει πως η χώρα του δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ. «Τηρούμε σθεναρή στάση και θα ενεργήσουμε κατά τρόπο που θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει», δήλωσε σχετικά ο Καναάνι, προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.




Η αντίδραση των ΗΠΑ στα απειλητικά μηνύματα και τις προειδοποιήσεις του Ιράν ήταν άμεση, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, να υπογραμμίζει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση».

«Μίλησα δύο φορές, χθες, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για τα γεγονότα στο Λίβανο. Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν. Τόνισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση. Κατέστησα σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή και είναι προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ», διευκρίνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

*φωτό αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This