Ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες του χάους στην Μέση Ανατολή; Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ και ο σκιώδης παράγοντας των ΗΠΑ

Οι ιστορικές ευθύνες των ΗΠΑ και η τελευταία ευκαιρία για την αποφυγή του ολέθρου

Must Read

Όπως είναι ήδη γνωστό οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με το πανίσχυρο δίκτυο πληροφοριών που διαθέτουν γνώριζαν και είχαν δώσει (έστω δια της σιωπής) την συγκατάθεση τους στην επίθεση του Ισραήλ με τους βομβητές στο Λίβανο, ενώ κατάφεραν να ενημερώσουν και το Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση του Ιράν, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την τοποθεσία και τους στόχους των Ιρανών.

Η αγαστή συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ βασίζεται στα κοινά συμφέροντα των δύο δυνάμεων στην Μέση Ανατολή, όπως και στους κοινούς εχθρούς, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το πολύ ισχυρό λόμπι υπέρ του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθεί τα συμφέροντα του κράτους, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αμερικανικής όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης και την οικονομική ζωή. Είναι προφανές λοιπόν πως οι ΗΠΑ με την σειρά τους είναι πλήρως ενήμερες για τα σχέδια του Ισραήλ όσον αφορά τον Λίβανο και την Παλαιστίνη και πως το Ισραήλ διεξάγει τις επιχειρήσεις του με την υποστήριξη και ενδεχομένως την καθοδήγηση του Αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος παρέχει πολεμικό υλικό, πληροφορίες και διπλωματική κάλυψη στο Ισραήλ και θέτει κόκκινες γραμμές και όρια έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί πλήρως η κατάσταση.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά την διεθνή κατακραυγή κατά του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν θέσει κανέναν σαφή περιορισμό στο Ισραήλ, και αντιθέτως μετά την μεγάλη επίθεση του Ιράν με πυραύλους, φαίνεται πως έχουν βγάλει το χαλινάρι από τον Ισραηλινό στρατό, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει εισβάλλει στα εδάφη του Λιβάνου με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανάλυση έγκριτων δημοσιογράφων και αναλυτών σε διεθνή μέσα όπως το Al-Jazeera και οι New York Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να ακολουθήσουν το Ισραήλ σε όποιο μονοπάτι αυτό διαλέξει ενώ ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν συνέπειες για την επίθεση του Ιράν, όπως ανακοίνωσε και τον Απρίλιο μετά την τελευταία επίθεση του Ιράν, ακόμη και αν ύστερα έπρεπε να ανακαλέσει για να αποφύγει μία σύρραξη που μπορεί να οδηγούσε σε τρίτο παγκόσμιο.

Το ζήτημα είναι πως αυτή τη στιγμή η αβεβαιότητα, ο φόβος και το χάος κυριαρχούν στη Μέση Ανατολή και όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες, όλο και πιο πιθανά γίνονται τα χειρότερα σενάρια. Όσοι διαθέτουν δυνάμεις και διαπραγματευτική ισχύ στη περιοχή οφείλουν να θέσουν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να θέσουν ένα έστω προσωρινό τέλος στον πόλεμο, πριν αυτός γίνει περιφερειακός και ενδεχομένως παγκόσμιος, με ολέθριες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

    • Κρυφοφασιστοσιωνιστή, όλα ξεκίνησαν από την ίδρυση του φασιστικού κρατιδίου σου σε ξένη γη και την έκτοτε διάπραξη συνειδητής, απρόκλητης γενοκτονίας εις βάρος των Παλαιστινίων. Από το μίσος που διαχρονικώς τρέφει η φάρα σου για όλες τις άλλες φυλές και όλες τις άλλες θρησκείες πλην της δική σας. Από την διαρκή παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας μίας δεκάδας κρατών (Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράν, Ιράκ, Υεμένη κ.α.). Από την εξόντωση μέσα σε λίγους μήνες 35.000 παιδιών στην Γάζα. Από το ζωώδες μίσος σας για την ανθρώπινη ύπαρξη, εφ’ όσον δεν είναι περιούσιος ο άλλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This