Ντιέγκο Μαραντόνα: Εγκρίθηκε η μεταφορά της σορού του σε μαυσωλείο

Οι νεότερες εξελίξεις

Must Read

Ακόμη υπάρχουν πολλά επεισόδια αναφορικά με το τέλος του σπουδαίου Ντιέγκο Μαραντόνα. Δικαστήριο της Αργεντινής ενέκρινε εξάλλου την μεταφορά της σορού του.

Ο Αργεντινός θρύλος τη μπάλας πέθανε το 2020. Η σορός θα μεταφερθεί σε ένα μαυσωλείο που βρήκαν τα παιδιά του, σε κεντρική συνοικία του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να διευκολυνθούν μελλοντικά αφιερώματα «στο μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής».

Η απόφαση του δικαστηρίου του Σαν Ισίντρο, που βρίσκεται βόρεια του Μπουένος Άιρες, ήρθε παραμονή της έναρξης της δίκης μίας νοσοκόμας, μέλους της ιατρικής ομάδας του Ντιεγκίτο και αφορά το να δοθεί φως στα αίτια του θανάτου του.

Η βασική δίκη με κατηγορούμενους επτά ιατρούς (νευροχειρουργός, κλινικός ιατρός, ψυχίατρος, ψυχολόγος, προϊσταμένη νοσοκόμων και νοσηλευτές) έχει προγραμματιστεί, έπειτα από διαδοχικές αναβολές, για τον προσεχή Μάρτιο. Η νοσοκόμα, Γκιζέλα Μαντρίντ, η οποία εξ αρχής δήλωνε ότι ακολούθησε αποκλειστικά και μόνο τις οδηγίες των ιατρών, απέκτησε το δικαίωμα να δικαστεί χωριστά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σχετικά με την σορό του εμβληματικού άσου του ποδοσφαίρου, το δικαστήριο αποφάσισε αρχικά, τον Μάιο, να μην εγκρίνει την μεταφορά, υποστηρίζοντας «πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να απαιτηθούν», ιδίως στην εκταφή, στο πλαίσιο της δίκης, μετά από ένσταση ορισμένων πλευρών.

Το δικαστήριο πάντως σημείωσε στην πρόσφατη απόφασή του, ότι δεν υπάρχει πλέον «αντίθεση από κανένα εμπλεκόμενο μέρος» και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί «ευνοϊκή απάντηση» στο αίτημα των παιδιών του μεγάλου «μάγου» των γηπέδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This