«Τρελός» καιρός τον Οκτώβριο; Οι προβλέψεις για κακοκαιρία και μετά «θερμή εισβολή» με 30άρια!

Must Read

«Τρελαίνουν» οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό που θα επικρατήσει τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter/x ότι έρχονται βροχές κυρίως από Παρασκευή καθώς μας «επισκέπτεται» μια κακοκαιρίας τύπου «Π» και η θερμοκρασία θα έχει.. σκαμπανεβάσματα καθώς θα ανέβει και στην συνέχεια θα πέσει!

Συγκεκριμένα ο κ. Κολυδάς έγραψε:

«Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή θα συνεχιστούν ΣΚ και Δευτέρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα Δυτικά τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο- ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ “Π”

Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα , ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει και πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα«.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Όσο για το επόμενο διάστημα, τα μέσα Οκτωβρίου, ο μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Νίκος Καντερές «βλέπει» πιθανόν θερμή εισβολή και μετά βροχές!

«Βλέπω πως από τα μέσα του μήνα θα έχουμε μία θερμή εισβολή για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο καιρός για την Ελλάδα από πλευράς βροχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου» είπε μιλώντας στο Action24.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με το φαινόμενο «La Niña» το οποίο θα φέρει ψυχρό χειμώνα φέτος είπε:

«Αυτό θα αφορά και μέρος της Ευρώπης και ειδικότερα την Αγγλία, τη Γαλλία, τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη καθώς όπως είναι γνωστό τα συστήματα από τον βόρειο Ατλαντικό και μάλιστα ενισχυόμενα από τοπικούς κυκλώνες επηρεάζουν βασικά αυτές τις περιοχές, ενώ η νότια και ειδικά η Νοτιανατολική Ευρώπη δεν επηρεάζεται με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές». 

Σχετικά με την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω από τους 30 βαθμούς είπε:

«Ήδη σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29, αύριο Πέμπτη θα φτάσει 30-31 και την Παρασκευή 31-32. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μία μικρή μεταβολή και στη συνέχεια θα ξανανέβει η θερμοκρασία. 

Μάλιστα βλέπω προς τα μέσα του μήνα θα έχουμε μία θερμή εισβολή για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο καιρός για την Ελλάδα από πλευράς βροχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Είναι φυσιολογικό. Την 1η Οκτωβρίου του 1991 ήταν η θερμότερη μέρα της χρονιάς, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32-33 βαθμούς. Επίσης το 2012 και το 1992 είχαμε στην Αθήνα 20 μέρες από 26 έως 31 βαθμούς, Οκτώβριο μήνα», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This