Θεσσαλονίκη: O Αγγελούδης ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους άστεγους που αρνούνται τις παροχές του δήμου

Τα ζητηματα που τέθηκαν σε γνώση του εισαγγελέα Εφετών

Must Read

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αστέγων οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν τις παροχές φροντίδας που προσφέρουν ο δήμος και οι κοινωνικές υπηρεσίες, ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Στέλιος Αγγελούδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετέβη στο δικαστικό μέγαρο της πόλης για να επισκεφθεί τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για τις επιπτώσεις που έχει η άρνηση ορισμένων αστέγων, τόσο στους ίδιους όσο και συνολικά στο κοινωνικό σύνολο. Το σημαντικότερο όλων, που τόνισε, είναι τα θέματα δημόσιας υγείας που ανακύπτουν κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αντιδράσεις από πολίτες τις οποίες ο δήμαρχος κρίνει εύλογες.

Σύμφωνα με πηγές από τον δήμο ο Σ. Αγγελούδης εστίασε σε δύο τομείς. Ο πρώτος αφορά το φαινόμενο κάποιων αστέγων να ουρούν ή να ενεργούνται σε εισόδους πολυκατοικιών και κτιρίων ή και σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, όπως για παράδειγμα πίσω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Να σημειωθεί ότι οι άστεγοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες τουαλέτες, η χρήση των οποίων απαιτεί αντίτιμο. Ωστόσο, ο δήμος διαθέτει το Κέντρο Ημέρας Αστέγων, στο οποίο οποιοσδήποτε άστεγος μπορεί να πλυθεί, να επισκεφθεί την τουαλέτα και να περάσει μερικές πρωινές ώρες. Τα βράδια, αντιστοίχως, αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται από το Υπνωτήριο Αστέγων. Εντούτοις, υπάρχουν άστεγοι που αρνούνται εκ πεποιθήσεως να κοιμηθούν ή να επισκεφθούν την δομή.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο δήμαρχος στην εισαγγελία Εφετών, αφορά την άρνηση αστέγων να μεταβούν στο Κέντρο Ημέρας και στο Υπνωτήριο κατά τις ημέρες που επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες, όπως στον καύσωνα ή στον παγετό. Αυτή η στάση τους θέτει την ίδια τους την ύπαρξη σε κίνδυνο. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν καταγραφεί θάνατοι αστέγων λόγω ψύχους στον δήμο.

Μετά από την επίσκεψη στην εισαγγελία, αναμένεται η αντίδραση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να φανεί ποια μέτρα μπορεί να ληφθούν και σε ποιον χρόνο. Πέραν των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, υπάρχει και μια σειρά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες σε άστεγους της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..
    Ποιές είναι οι φοβερές παροχές του δήμου ρε μουνόπανα που τις δίνει ο δήμος απλόχερα και τις αρνούνται οι άστεγοι..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This