Συγκλονιστικός ο θείος του Ιωνά Καρούση: «Τον εκτέλεσαν» – Σύντροφος 26χρονου: «Ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»

Τι είπαν ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ και ο πνευματικός αδερφός του Ιωνά

Must Read

Ανείπωτος είναι ο πόνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τρίτη στην Γιάφα του Ισραήλ όταν δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ σε διερχόμενο τραμ.

Η κοπέλα του άτυχου νεαρού μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το πώς έμαθε για τον χαμό του και την τελευταία επικοινωνία που είχαν.

«Πήγε ουσιαστικά εκεί πέρα για να κάνει μια εργασία για το πανεπιστήμιο, γιατί σπούδαζε αρχιτεκτονική και εντελώς τυχαία βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε, είναι απίστευτο, είναι συγκλονιστικό. Συγκλονιστικό.

Ήταν στις 3μιση η ώρα. Ήταν στο Τελ Αβίβ και θα πήγαινε ουσιαστικά γι’ αυτήν την εργασία, στη Γιάφα. Δεν ηχούσανε σειρήνες εκείνη την στιγμή. Δεν είχε κάτι, δεν είχε κάποια είδηση, εκείνος επειδή ήταν ένας φοιτητής αρίστου επιπέδου, ήθελε να πάει να κάνει την εργασία του», ανέφερε η κοπέλα που περνά δραματικές ώρες.

Η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον 26χρονο ήταν στις 3.30 το μεσημέρι.

«Στις 7 είδα εντελώς τυχαία ειδήσεις και είδα ότι γίνεται επίθεση και τότε του έστειλα μήνυμα, αλλά ποτέ δεν απάντησε γιατί ήδη, είχε γίνει νομίζω το μοιραίο», είπε.

Η ίδια χαρακτήρισε τον Ιωνά ως «το καλύτερο παιδί. Ένα αθώο παιδί, με παιδική ψυχή, παιδική αθωότητα, μόνο καλοσύνη. Πάρα πολύ πίστευε στον θεό και βοηθούσε όπως μπορούσε τους ανθρώπους, με όποιον τρόπο μπορούσε. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου».

Η κοπέλα αναγνώρισε τον άτυχο νεαρό όταν είδε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης από τα ρούχα που φορούσε.

Δείτε βίντεο:




«Μια ψυχούλα, τον εκτέλεσαν»

Παράλληλα, μίλησε και ο θείος του 26χρονου, Γιώργος Καρούσης. Περιέγραψε τον άτυχο ανιψιό του και τόνισε πως ο πατέρας του δεν μπορεί να μιλήσει.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο Ιωνάς δεν έχασε τη ζωή του, τον σκοτώσανε, τον εκτέλεσαν. Ήταν ένα παιδί 26 ετών, γεμάτο ζωή, το καλύτερο παιδί που υπάρχει, μια ψυχούλα. Μορφωμένος, διαβασμένος, ευγενικός, μιλούσε τρεις γλώσσες, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής, ένα απίστευτο παιδί. 

Πήγε να κάνει την εργασία του για το πανεπιστήμιο και τον γαζώσανε. Τέσσερις σφαίρες στο στήθος. Δεν είναι έχασε τη ζωή του αυτό. 

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, ο αδερφός μου μίλησα δυο φορές στο τηλέφωνο μαζί του και δεν μπορεί να αρθρώσει. Όπως κι εμείς φυσικά. Μέχρι πριν μερικές μέρες, ήμασταν μαζί εδώ, στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, γιατί ερχόταν πολύ συχνά στην πόλη. Εδώ ήταν η πατρίδα του. Άλλο αν γεννήθηκε στο Ισραήλ και σπούδαζε εκεί», επισήμανε συγκλονισμένος.

Δείτε βίντεο:




«Ένας λεβέντης»

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της νέας πόλης της Ιερουσαλήμ ανέφερε στο Action24 πως ήταν ένα πολύ καλό παιδί που πάντα βοηθούσε.

Δείτε βίντεο:




Σήμερα μίλησε και ο πνευματικός αδερφός του άτυχου νεαρού ο οποίος βρισκόταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πως μίλησε τελευταία φορά μαζί του το μεσημέρι της Τρίτης. Δεν είπαν τίποτα συγκεκριμένο, όπως ανέφερε, αλλά «περί ανέμων και υδάτων». Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη το τελευταίο χρονικό διάστημα μιλούσαν αρκετά συχνά.




Λίγες ώρες αργότερα με τον κ. Γρηγοριάδη επικοινώνησε η σύντροφος του Ιωνά και του είπε πως δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο ίδιος άρχισε να τον καλεί στο τηλέφωνο ενώ επικοινώνησε μαζί του και μέσω του Instagram καθώς είδε ότι ήταν ενεργός. Ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Όπως τόνισε νόμιζαν ότι του είχε πέσει η μπαταρία ή του είχαν κλέψει το κινητό. Στη συνέχεια, όμως, οι γονείς του 26χρονου επικοινώνησαν με τους γονείς του κ. Γρηγοριάδη και τους μετέφεραν τα άσχημα νέα…

Ο κ. Γρηγοριάδης τονίζει πως δεν γνώριζε αν ο νεαρός φοιτητής της Αρχιτεκτονικής φοβόταν λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε στη Μέση Ανατολή ή αν δεν το εξέφραζε.

Δείτε τις δηλώσεις του:




 

Ο πατέρας του Ιωνά είναι γνωστός καθηγητής νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση και χθες παρά τις δύσκολες ώρες μίλησε για την απώλεια του γιου του.

«Τι να σας πω ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής πέμπτο έτος ήταν τώρα, είχε να κάνει μια εργασία και ήθελε να μελετήσει διάφορους σταθμούς, σταθμούς μετρό στο Τελ Αβίβ και πήγε χθες να κάνει αυτό το πράγμα. Και στον σταθμό αυτό στη Γιάφα, έπεσε εκείνη την ώρα, το απόγευμα να κάνουν τρομοκρατική ενέργεια, και τον πυροβόλησαν, τέσσερις σφαίρες. Δεν υπάρχουν λόγια», λέει ο πατέρας του Ιωνά.

Δείτε βίντεο:




 

Δείτε επίσης:

Tην ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ ανέλαβε η Χαμάς

Παιδικός φίλος της Διαμαντοπούλου ο Δημήτρης Καρούσης που «έχασε» τον μοναχογιό του στο Ισραήλ

Συγκλονίζει ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά: «H τρέλα με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνει ανθρώπους»

Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός της συντρόφου του Ιωνά Καρούση: «Καρδιά μου, δεν γίνεται να έχεις φύγει»

Θρήνος: Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ και αυτή η φυλλάδα προσπαθεί να σας χειρισθεί ψυχολογικά αναφερόμενη συνέχεια στον Έλληνα θύμα ,σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα μέσα μαζικής απόβλακωσης της διεθνούς δυτικής πολεμοχαρους μαφίας !!! Σκοπός τους μια στάλα συμπάθειας και συμπόρευση σας στο νέο παγκόσμιο πόλεμο !!!!
    Όπου άδικα θα πεθάνουν νέοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα αφηγήματα των US εξουσιαστών -δολοφονων! Όπως οι 8 στρατιώτες της Σιών εχθές στο Λίβανο, που αντί να χαίρονται την αγάπη ,τον χορό ,τα ποτάκια, της παραλίες ,την γνώση, (νέοι όμορφοι άνθρωποι) ορμάνε με ένα όπλο στο χέρι να δολοφονήσουν τον γείτονα ,…..νεκροί τώρα πια και οι ίδιοι!!!

  2. 40000 χιλιάδες ,πάνω 40000 χιλιάδες , φέτος μόνο !!!
    γιατί να ασχοληθώ με ένα στρατιώτη της Σιών που νόμισε ότι ενσωματωνει τον Μοσέ Νταγιάν???
    Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ,όλο τα εγκλήματα της Σιών, 50 χρόνια δολοφόνοι!!!
    Αντί οι γονείς του να τα μαζέψουν και να φύγουν ,έμειναν εκεί περήφανοι για το κράτος της ΣΙων

  3. αλλά και καλοί και όμορφοι. Εκτός αν νόμιζε ότι δεν έχουν πόλεμο και αυτό ήταν το μοιραίο του σφάλμα. Τα εδάφη που κυκλοφορούσε διεκδικούνται και από τούς προηγούμενους ιδιοκτήτες και το πράγμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This