ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι για πόλεμο στο συνέδριο

Η αναφορά της Τζάκρη ότι θα συζητηθεί το άγος της ανατροπής Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί

Must Read

Αποφασισμένος να τινάξει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα, διαλύοντας και τα τελευταία υπολείμματα σοβαρότητας, εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Το πρώην μέλος των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων, που θέλει να πάρει τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως λέγεται, δεν βρίσκει χρηματοδότες να κάνει δικό του κόμμα, αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην προτελευταία Κεντρική Επιτροπή, η οποία δημοκρατικά ενέκρινε εις βάρος του την πρόταση μομφής και τον ξήλωσε από την προεδρική θέση.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση, ο Κασσελάκης απέρριψε το αίτημα των εσωκομματικών του αντιπάλων για προσφυγή στη βάση και προκήρυξη εκλογών και ζήτησε να του υποβάλουν πρόταση μομφής. Όταν αυτή εγκρίθηκε, ενεργώντας αντικομματικά, έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «απόφαση της κουκούλας» και αρνήθηκε να την αναγνωρίσει με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αφού πρώτα είχε αδειάσει το γραφείο του στην Κουμουνδούρου.




 

Το τελευταίο διάστημα αποφεύγει να προκαλέσει εντάσεις με «ειδήσεις» που τροφοδοτούν τα πρωινάδικα για τα ακριβά σπίτια του και τον ιδιωτικό του βίο και προσπαθεί να δημιουργήσει για το πρόσωπό του μια θετική δημοσιότητα. Στα τηλεοπτικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει, πρωταγωνιστεί ένα ακροατήριο μεσήλικων γυναικών και αντρών που τον αγκαλιάζουν ένθερμα -κάτι που από τις εκφράσεις του δεν δείχνει να τον ενθουσιάζει ιδιαίτερα-, λέγοντας «εσύ θέλουμε να είσαι καλά»

 

Τις προθέσεις του έχει αναλάβει να μεταφέρει αντ’ αυτού η Θεοδώρα Τζάκρη, προϊδεάζοντας «πιστεύει κανείς ότι δεν θα συζητηθεί στο συνέδριο το άγος της ανατροπής; Το συνέδριο θα συζητήσει μονοθεματικά αυτό, αλλά δεν θα ανατρέψουμε την πορεία προς τις εκλογές». Την ίδια ώρα ενημέρωσε ότι αύριο ο εκλεκτός της θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.




 

Είναι αλήθεια, σύμφωνα με στελέχη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολέθρια περίοδο Κασσελάκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να βάλει φρένο στα καθημερινά τηλεοπτικά επεισόδια που προσφέρουν δωρεάν, πλην, όμως, απωθητικό θέαμα. Σωτηρία, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει. Αυτή η σκιά βαραίνει στις συζητήσεις όλων των στελεχών. Κοινωνός αυτού του κλίματος, ο Σωκράτης Φάμελλος έσπευσε στην Κ.Ο. να ξεκαθαρίσει πως ό,τι και να γίνει ο ίδιος «ήταν, είναι και θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ».




 

Στο εμπρηστικό κλίμα αρκεί μια σπίθα για να πάρουν φωτιά τα ξερόχορτα. Η αναφορά του Χρήστου Γιαννούλη ότι «αν το συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και δημιουργηθούν τέτοιοι συσχετισμοί, πιστεύω ότι “κατεβαίνει” ο διακόπτης» προκάλεσε νέο επεισόδιο. «Γιαρουζέλσκι» τον αποκάλεσε ένας στιχουργός που παρεμ-
βαίνει συχνά μέσω του διαδικτύου.




 

Από την άλλη το κείμενο που στάλθηκε από τα κεντρικά στις οργανώσεις, συστήνοντας να υπερασπίζονται την κομματική γραμμή, αντί «να λένε τα δικά τους», προκάλεσε νέα ένταση, όταν ο Ευ. Αντώναρος το χαρακτήρισε χουντικής έμπνευσης. Μεσαία στελέχη εισηγούνται τώρα την παραπομπή του στο Πειθαρχικό.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This