Γιουρόπα Λιγκ: «Κυκλωμένο» το ματς με την Στεάουα για τον ΠΑΟΚ – Ο Κύπριος τεχνικός των Ρουμάνων και η… προϋπηρεσία του στον Δικέφαλο

Must Read

Όταν έγινε η κλήρωση των αντιπάλων οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ «κύκλωσαν» το αποψινό ματς (ώρα 22:00, ANT-1/CS4) με τη Στεάουα κάτι που δεν είχε συμβεί με τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Η ήττα (1-3) στην Πόλη στεναχώρησε τους φίλους του Δικέφαλου εξαιτίας της εμφάνισης. Η ομάδα τους φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών, κάτι που επαναλήφθηκε και στο ντέρμπι με τον Άρη (0-1) στην Τούμπα. Κάποια στιγμή μένει από δυνάμεις στο β΄μέρος.
Με τη Στεάουα είναι ώρα για επανεκκίνηση. Πρόβλημα οι απουσίες του αμυντικού Κόλεϊ και του επιθετικού Τόμας..
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο ως παίκτης, όσο και ως ποδοσφαιριστής ήταν πάντα απέναντι στους συμπατριώτες του.

Η οποία Στεάουα έχει στον πάγκο της έναν πρώην ΠΑΟΚτζή. Ο Κύπριος τεχνικός της Ηλίας Χαραλάμπους για δύο χρόνια (2005-07) αγωνίστηκε στον Δικέφαλο καταγράφοντας 63 εμφανίσεις και 2 τέρματα.
Στα αγωνιστικά επανέρχεται ο κεντρικός αμυντικός Ποπέσκου, αλλά θα λείψουν ο Νγκεζάνα που παίζει στην ίδια θέση, ο ακραίος αμυντικός Κίκι και ο επιθετικός Τόμα.
Στην πρεμιέρα έκανε περίπατο με αντίπαλο τη Ρίγα από τη λετονία. Νίκη με 4-1.

Η παράδοση
Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μόλις μια φορά ρουμανική ομάδα. Ήταν τον Δεκέμβριο του 2005 όταν ηττήθηκε στο Βουκουρέστι από τη Ραπίντ με 1-0 για το Γιουρόπα Λιγκ.
Μικρή είναι και η προϊστορία της Στεάουα με ελληνικές ομάδες. Έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγικ τη σεζόν 1998-99. Έφερε 2-2 στο Βουκουρέστι και ηττήθηκε με 6-3 στο ΟΑΚΑ.

Ο διαιτητής
Ο 39χρονος Σάσα Στέγκερμαν ήταν ο διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (2-0) την περασμένη Κυριακή. Πέρσι διαιτήτευσε το ΠΑΟΚ – Χάιντουκ (3-) για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Βοηθοί του θα είναι οι Μάρκο Αρχμίλερ και Κριστόφ Γκουνς, τέταρτος ο Μάρτιν Πέτερσεν, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Πασκάλ Μίλερ με βοηθό τον Κάτριν Ραφάλσκι.

Τα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ
24/10: ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν
7/11 Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ – ΠΑΟΚ
26/11: Ρίγα – ΠΑΟΚ
12/12: ΠΑΟΚ – Φερεντσβάρος
23/1/25: ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας
30/1/25: Σοσιεδάδ – ΠΑΟΚ

Τι ισχύει...
Στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ οι 36 ομάδες σχηματίζουν έναν ενιαίο όμιλο και δίνουν 8 ματς (από 4 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-9, 10-18, 19-27, 28-36). Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16». Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (21 Μαΐου, Μπιλμπάο).
Κριτήρια ισοβαθμίας
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων
*Καλύτερη επίθεση
*Καλύτερη επίθεση εκτός
* Περισσότερες νίκες
* Περισσότερες νίκες εκτός
*Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους
*Λιγότεροι βαθμοί ποινής
*Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής.
Χρηματικά έπαθλα
Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 4,31 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 450.000 ευρώ και η ισοπαλία 150.000. Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 75.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

Η βαθμολογία

Τα τελευταία νέα για τον αγώνα Ολυμπιακός – Μπράγκα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This