Η Γαλλία στέλνει πίσω στις χώρες διέλευσης και προέλευσης τους παράνομους μετανάστες

Must Read

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρούνο Ρεταγιέ, επιθυμεί να υπογράψει διμερείς συμφωνίες με της χώρες προέλευσης αλλά και τις χώρες διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που έχουν φθάσει στη Γαλλία, ώστε οι χώρες αυτές «να συμφωνήσουν στην επιστροφή τους». Σε συνέντευξη του ο Ρεταγιέ, έδωσε το παράδειγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ζήτησε απο τον νομάρχη της Μαγιότ να οργανώσει «ομαδικές πτήσεις» για την επιστροφή των υπηκόων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στη χώρα τους. Ο Ρεταγιέ ωστόσο διευκρίνησε ότι θα ληφθούν υπόψη κριτήρια, «ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια». «Δεν τίθεται όπως είπε θέμα επιστροφής ανθρώπων σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να τους εκθέσουν σε προβλήματα».

Όταν ο Ρεταγιέ ρωτήθηκε απο το Γάλλο δημοσιογράφο αν οι απελάσεις θα είναι συμβολικές εκείνος απάντησε: «Δεν είναι συμβολισμός, είναι μια πολιτική που συνίσταται στο να πεί πως εκείνες κι εκείνοι που έφθασαν με παράτυπο τρόπο στη γαλλική επικράτεια, στις υπερπόντιες κτήσεις, δεν έχουν τη νομιμότητα να παραμένουν σ εμάς. Όταν εισβάλετε σε ένα σπίτι πχ από το παράθυρο, είναι ένα αδίκημα κι όταν λοιπόν παραβιάζονται τα σύνορα θα πρέπει να είναι επίσης ένα αδίκημα. Είναι ενάντια στο νόμο και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε.

Ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών, θα συμμετέχει σήμερα σε διάσκεψη των υπουργών εσωτερικών της G7, που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιταλία.

Προειδοποίηση για δυνητικά επικίνδυνους Παλαιστίνιους στην ευρωπαϊκή επικράτεια

Για την επικίνδυνη συμπεριφορά των λαθρεμπόρων και τον κορεσμό των συστημάτων ασφαλείας από τα κύματα μεταναστών στα σύνορα, ανησυχεί η υπηρεσία του για την Καταπολέμηση της Λαθρεμπορίας Μεταναστών (Oltim).

Σε εμπιστευτικό σημείωμα της υπηρεσίας που είδα το φως της δημοσιότητας,  αναφέρεται πως ως προς τα μέσα που χρησιμοποιεί η Ιταλία για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αυτά «έχουν καρποφορήσει… εις βάρος της Ελλάδας και της Ισπανίας, που σήμερα αντιμετωπίζουν ολοένα και αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση». Στο σημείωμα επισημαίνονται οι τρεις «διαδρομές» που ακολουθούν ταυτόχρονα οι μετανάστες και λαθρέμποροι για να φτάσουν στην Ευρώπη: την «κεντρική» διαδρομή, δηλαδή την Ιταλία, την «ανατολική» διαδρομή, δηλαδή την Ελλάδα και την Κύπρο, και την «δυτική» διαδρομή, την Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά  και τις Βαλεαρίδες Νήσους.  

Oπως γίνεται γνωστό, παρά τα αντίμετρα της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι, που μείωσαν τις παράνομες εισόδους στην Ιταλία κατά 64%, η χώρα παραμένει η «προνομιακή» οδός εισόδου στην Ευρώπη.

Ως προς το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνοριακών διελεύσεων πραγματοποιείται δια θαλάσσης, ενώ οι αφίξεις από τη ξηρά μειώνονται, οι συγγραφείς του σημειώματος διευκρινίζουν ότι «αυτό «μπορεί να εξηγηθεί από την αυστηροποίηση της τουρκικής μεταναστευτικής πολιτικής και (…) την αύξηση των ελέγχων στο εσωτερικό της χώρας σε μετεκλογικό πλαίσιο

Υπογραμμίζουν επίσης τη λήψη από την κυπριακή κυβέρνηση «ριζικών μέτρων», στέλνοντας πίσω αιτούντες άσυλο πάση θυσία και αποτρέποντας πλήρως κάθε παράνομη θαλάσσια απόβαση στο έδαφός της.

Παράλληλα επισημαίνεται η επικίνδυνη συμπεριφορά των λαθροδιακινητών εξαιτίας του περιορισμού των διαδρομών άφιξης, φέρνοντας ως παράδειγμα το περιστατικό που συνέβη στις 23 Αυγούστου, όταν ταχύπλοο που είχε αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές, με 14 μετανάστες, προσπάθησε να διαφύγει από τον έλεγχο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι περισσότεροι εκ των μεταναστών είναι Σύροι, Αφγανοί, Αιγύπτιοι, Τούρκοι και… Παλαιστίνιοι, λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα κατά της Χαμάς, αλλά ο Oltim προειδοποιεί: «Στις 7 και 8 Αυγούστου, οι αρχές του ελληνικού νησιού της Λέρου – μικρό, γρήγορα κορεσμένο και ως εκ τούτου ευνοημένο από τους λαθροδιακινητές για τις ταχύτερες διαδικασίες του – ανέκριναν εννέα Παλαιστίνιους, με διαφορετικά προφίλ από αυτούς που έφτασαν τα προηγούμενα χρόνια, από προσφυγικούς καταυλισμούς στη Δαμασκό

«Η συμπεριφορά τους ήταν επιθετική και οι απαντήσεις τους με υπεκφυγές. Οι ημερομηνίες αναχώρησης από την Παλαιστίνη διέφεραν ανάλογα με το άτομο», αναφέρει το έγγραφο, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα «δυνητικά επικίνδυνους» άνδρες, άτομα, που θα μπορούσαν να προσγειωθούν στη Γαλλία, εάν αποκτούσαν καθεστώς πρόσφυγα στον χώρο Σένγκεν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να πας εσυ Κωνσταντίνε στις ακτές να διώχνεις τα μωρά και τους γονείς τους που έρχονται στην Ελλάδα αφού με την θέληση σου και την ψήφο σου η ΕΕ,το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ τους σκότωσαν και διέλυσαν τις χώρες τους για τους πάρουν τσάμπα τις πρώτες ύλες η σκότωσαν τα παιδιά τιυς όπως στην Παλαιστινη για να δώσουν ολόκληρη πλέον την χώρα τους στους δολοφόνους του Ισραήλ που παίζουν ρόλο χωροφύλακα των ΗΠΑ στην περιοχή.

  2. Πώς ν μην “καπροφορήσουν” τα ιταλικά μέτρα εις βάρος τής Ελλάδας, αφού η τελευταία δεν κάνει καμμία προσπάθεια να αποτρέψει την λαθροεισβολή; Αντιθέτως, το ΛΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διασώσει και διευκολύνει την είσοδο στην χώρα μας όλων των παρανόμων απ’ όπου κι αν προέρχονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This